ПП ВОЛЯ внася мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия

  • 12 април 2020 15:37

  • 2526
  • 11
ПП ВОЛЯ внася мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия
© Булфото (архив)

ПГ ВОЛЯ настоява за мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия. Това става ясно от официална позиция на партията, изпратена до медиите.

Предвидено е държавата да заплати за тях още 2, 448 милиарда лева. Ще припомним, че според две решения на НС, МО ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лева и друга техника за над 1,4 млрд. лева. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласува против тези решения през 2018 г., посочват от партийната структура.

Херо Мустафа провери къде ще се съхраняват изтребителите F-16

Утре сутринта проектът за мораториум ще бъде внесен в деловодството на парламента.

„Партия ВОЛЯ винаги е имала последователна позиция, че преди да се купува оръжие, трябва да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско обръщение призова хората с политическа отговорност да насочат необходимите средства и инструменти, за да осигурят на първо място достоен живот на всички граждани”, коментира зам.-председателят на НС Веселин Марешки.

Призоваваме правителството и управляващото мнозинство, позовавайки се на фосмажор или на лични контакти на премиера Борисов с Тръмп, за анулиране на тази сделка и връщането на парите на българските данъкоплатци. Призоваваме и за спирането на всякакви подобни разходи, защото не виждам нито един българин, който в момента да мисли за въоръжаване, освен върхушката на ВМРО и техният военен министър. Всеки мисли за изхранване, здравеопазване, образование, заяви още Веселин Марешки.

Ще припомним, че през юли миналата година, Веселин Марешки изпрати отворено писмо до президента Тръмп, в което му обясни, че за българския народ сделката за самолетите е грабителска и обрича на мизерия милиони сънародници. Той попита още защо САЩ притиска най-бедната държава в ЕС да направи този безумен разход.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2526 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2020.04.13 | 18:28

11
Марешки, току направи нещо правилно и бърза да се изсере на метеното.
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА--БЕЗУМЦИ

2020.04.12 | 18:04

4
Правилно ли разбирам ???? Пари за ТЕСТОВЕ за ковид-19 няма,за скрининг на населението, а народа събира капачки за респиратори,пари за народа останал без работа заради карантината няма,пари за малкия бизнес няма,пари за нас дето сме в НЕПЛАТЕН отпуск няма---НО МИЛИАРДИ ЗА ЖЕЛЯЗО --ОРЪЖИЕ ИМА...АЗ ли съм ненормален тъп и прост или БОЙКО е за въжето ??? Що за идиотска държава е това да си оставиш народа гладен и безработен,3 милиона немил недраг по чужбината,млади семейства да изнемогват и да се развеждат заради немотия,тотален демографски срив,,а МИЛИАРДИ да намираш от МОИТЕ пари за оръжие...

2020.04.13 | 18:26

10
За съжаление има такива тъпаци като теб.
Дърта муджа

2020.04.13 | 11:02

9
Другарю марешки, що не вървиш на маика си у. У. К. Т., А, безродно съветцко копеле, ходи да се жалваш на дедо ти, КГБ генерала, продали едно от ламборгинитата и раздаи всичко, ковчег джобове няма, разберете го накрая комунистически отрепки.

2020.04.12 | 18:07

5
Най бедната държава на света с най бедното живеещо в мизерия население харчи милиарди за оръжие ?? WTF ??? Всеки ден ми се обяснява че като със закон ме оставиха на улицата без препитание пари в държавата няма и държавата НЕ ИСКА да ми помогне,онова л,айно Горанов ми казва да тегля бърз кредит,,настъпва гражданска война,,а изведнъж вадят МИЛИАРДИ за желязо-оръжие,,,ЕЕЕЕЕ не не не не не НЕЕЕЕЕЕ
ДАНЪКОПЛАТЕЦ

2020.04.13 | 09:38

8
Трябвало е да помислиш не само за бели, но и за черни дни. Така се случва, когато се живее ден за ден. Колкото си по-образован, ще имаш и по-добра професия, с по-добро заплащане. Време е българите да се образоват, не да живеят с митовете за миналоНикой не е длъжен да ви дава от парите на всички данъкоплатци. Животът е лична привилегия и е такъв, какъвто всеки дам си го направи. Д-вата не трябва да се развъоръжава. А когато нахлуят мигрантите, как ще се предпазим?
Неутрален

2020.04.12 | 19:51

7
БРАВО ВОЛЯ! ЕВАЛА
гневен

2020.04.12 | 18:30

6
ПП ВОЛЯ-СЕЛЯНДУРИ! МАГАРЕШКИ-ВАРНЕНСКИ ЦИГАНИН!!!

2020.04.12 | 17:47

3
И тоя е политик,колкото аз съм балерина
Стига глупости

2020.04.12 | 17:43

2
Знаят ли от ПП ВОЛЯ колко харчехме за въоражение по време на СОЦА? Много ли добре живеехме.За какво ни беше тогава толкова армия, за да пазим "много цения" комунизъм и да пълним джобовете на руснаците. Чий представител е Марешки?
b

2020.04.12 | 16:04

1
тва аз ли съм

Добави коментар

Водещи новини