Джамбазки пита Шарл Мишел дали не го е срам: Оставихте без хляб над 250 хил. българи

  • 10 април 2020 10:37

  • 16520
  • 54
Джамбазки пита Шарл Мишел дали не го е срам: Оставихте без хляб над 250 хил. българи
© Булфото-Getty/ Колaж - Novini.bg

Евродепутатът от групата на ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – изпрати отворено писмо до председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в

Джамбазки публикува писмото във Фейсбук страницата си. Ето какво написа той до Мишел по повод приемането на пакет "Мобилност". 

Защо гласуваха пакет „Мобилност“ на фона на коронавируса и кой имаше интерес от това?

"Уважаеми господин Председател, скъпи Шарл, не Ви ли е срам?

На Европейския съвет, на 07 април Съветът на ЕС (министрите) на 20 февруари потвърди решението на КОРЕПЕР, (постоянните представители) взето на 20 декември и „гласува“ пакета “ Мобилност I”.

Изключително спорните и лобистки текстове в този пакет от документи предвиждат задължително връщане на камиона и на водача в държавата му през няколко седмици, задължителна почивка извън кабината, при положение, че няма изградена никаква инфраструктура, нито охраняеми паркинги, и още ред бюрократични регулации, които целят едно единствено нещо - чрез непазарни регулации да откраднат транспортния бизнес от предприемачите от периферията на ЕС, основно централна и източна Европа. Тези факти са широко известни.

Уважаеми господин Председател, в момента, в който гласувахте съсипването на българския транспортен бизнес, български камиони доставят със жандармерийски конвои спринцовки, лекарства, маски, дезинфектанти, вентилатори между Белгия и Франция. Мога да посоча конкретна българска фирма, която превозва спринцовки от Белгия до Франция и обратно. Фирма, чиито шофьори рискуват живота си, доставяйки лекарства в силно заразни болници, със стотици болни французи и белгийци. В момента по шосетата на Западна Европа 99% от камионите са с полски, румънски, български, балтийски номера.

Погледнете през прозореца на лимузината, скъпи Шарл, спрете, на който и да е паркинг за камиони в Белгия, например на първия вход от магистралата за Брюксел, идвайки от Антверпен, до Вилворде и Мехелен и вижте номерата на влекачите, които спасяват Вас и сънародниците Ви от глад и смърт.

Не Ви ли е срам, скъпи Шарл?!

В момента, в който обричате тези хора, източните превозвачи, на безработица и глад, те буквално спасяват животите на Вашите сънародници в Белгия и най-близките Ви приятели във Франция. Защото доставят медицинското оборудване, без което стотици, да не казвам хиляди Ваши сънародници със сигурност биха загубили живота си. Със сигурност. Доставят продуктите в магазините, уважаеми министър председател, за да са добре заредени и да няма паника сред населението. Доставят така търсената и в Белгия тоалетна хартия.

Пак да попитам, не Ви ли е срам, скъпи Шарл?

Още повече, че сега, когато имате нужда от българските камиони, когато имате нужда от доставките на маски, спринцовки, лекарства, храна, Вие всъщност отменихте всички мерки по пакета мобилност. Премахнахте ги.

• Днес водачите може да карат повече от 9 часа, което го забранявате с пакета „Мобилност“. Особено, ако попаднат в конвоя, тогава време не се отчита и може да се окаже, че водачът е зад волана повече от 12 часа, но Вие не само не спирате водачите, а и ги карате да продължат курса до доставката.

Съветът на ЕС прие промените в пакет "Мобилност", срещу които е България

• Дневните, седмичните и всякакъв вид почивки сега се ползват САМО и единствено в кабината. Ако шофьор си позволи да спре на бензиностанция или паркинг, се оказва, че всичко е затворено, дори тоалетната. Защо сега трябва и може да спят по кабините, а утре не?

• Никакво връщане на водача, нито на камиона днес, нали така? Карате ги да карат карантина в кабината и обратно на волана, защото днес Франция, Италия, Германия и Белгия се нуждаят от маски, предпазни облекла, респиратори, храни. Всичко това возим ние, от периферните страни, защото Вашите водачи ги няма на пътя.

Знаете ли, скъпи Шарл, това неразбираемо, арогантно, нахално лицемерие заслужава само едно. Източните превозвачи и източните предприемачи да приберат камионите и да Ви оставят да се оправяте сами. Но няма да го направим, защото тогава ще загубят животите си стотици, може би хиляди белгийци, французи, германци. Не можем и няма да позволим това да тежи на съвестта ни.

Съвест, скъпи Шарл, съвест. Съвест и грижа за животите на гражданите на държави, с които сме в един съюз. Съюз, в който ни говорихте за европейски ценности, но гласувате как да фалирате българските предприемачи в разгара на икономическа катастрофа с неописуеми размери. Говорите за европейски ценности, но гласувате да оставите без хляб над двеста и петдесет хиляди българи в идващата икономическа катастрофа. Същите двеста и петдесет хиляди българи, които днес спасяват живота и здравето на Вашите граждани, буквално.

Сърдите се, че има фалшиви новини срещу европейската солидарност и идея в момента. Има, вярно е. Но никаква фалшива новина не може да нанесе повече поражения от разочарованието, което предизвиквате самите Вие, в момента, с това безобразно гласуване. Разочарование, което лесно може да се превърне в искрена неприязън към тази лицемерна и арогантна бюрокрация, която гласува как да фалира хората, които буквално спасяват животи, но след като спасят животите. Никой досега не нанесе такава щета на идеята за европейска солидарност от това решение. То е срамно, то е позорно, то е анти-европейско.

Джамбазки за приетите промени в пакет "Мобилност": Пир по време на чума

Още много неща мога да напиша, скъпи Шарл, доста по-силни неща, ние българите сме корав народ с цветист речник. Постарах се да използвам език, който да разберете и който да не нарани Вашите чувства, скъпи Шарл. Европейски ценности, нали така, важното е да сме живи и здрави.

Не бързайте да ми отговаряте, и без това, като познавам бюрокрацията, отговорът ще дойде някъде около Рождество 2021, писан от асистента на съветника, на асистента, на Вашия асистент, и ще гласи най-вероятно :“Господин Джамбазки, благодаря Ви, че Ви има, благодаря Ви за въпроса, този въпрос е изключително важен за нас, ние ще го обсъдим обстойно и подробно, ще помислим дали да не съберем работна група и да приложим холистичния подход“. Така и не го видях този холистичен подход, скъпи Шарл.

Не ви ли е срам, скъпи Шарл?", завърши евродепутатът. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
16520 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
XXX

2020.04.19 | 22:08

54
ДЖАМБАЗКИ ПЕДЕРАС
Селянин

2020.04.12 | 21:02

53
Тоя ПИЯНДУРНИК пак изпълзя от кръчмите! Много нагъл смотаняк! Трябваше с 1.8 промила да е в пандиза и изгонен от Европарламента!

2020.04.12 | 18:05

52
Ей ,неподреден пиянски боклук , ако такива като теб и ръководството на партията ви нямаше , щяхме да имаме достойни българи, за да ни уважават и големите държави. Бащати е достоен човек , но ти какво ла..но излезна , че всички патриоти са се обърнали в гробовете си. Разрешавам ти да се самоубиеш и да си останеш завинаги в къщи !!!!
used

2020.04.12 | 16:36

51
Тоя тип Джамбазки доказа колко е нагъл и безскрупулен. След пиянските му изцепки, продължава да ръси просротий и обиди и не защитава родните шофьори. Та ние да не сме роби или животни, та да не можем да се приберем веднъж в къщи и да поспим в нормална стая! Не те ли е срам др. А Жамбазки?
Starija hush

2020.04.11 | 01:23

50
След Сидеров тоя е втория психопат докопал се на службичка с лъжи.Аиде мекио въшкар смотан.
От долния патриот

2020.04.10 | 21:11

49
С.е.р.и. някъде във великата чужбина дето ми я рекламираш, брат!!!Нема нужда тука вече, щото май на държавата това само си и дал , че да чакаш нещо обратно ахахах поживях доста в прехвалени дестинации и мога да ти кажа,че навсякъде е така,олигарсите командват,че в нас да е различно...аре отвори си очите малко,а? А аз лично не желая да плащам 50% данък,ако позабогатееш и ти няма да желаеш,било то в мойта родина,не мислиш ли?Аеее промит мозък,дано съм размърдала некой неврон ;)

2020.04.10 | 16:55

48
Ако завършеше това писмо с един "нашенски цветущ поздрав " тоя Шарл ще разбере че БЪЛГАРИНА не си поплюва!
Противник на Европа

2020.04.10 | 16:23

47
Поне избирайте истински мъже, които да представляват държавите и Европа! Гнус ме е само като ги гледам! Как е възможно страната на Жан Габен, Белмондо и Ален Делон да бъде олицетворяван от тази мушморок?!

2020.04.10 | 15:48

46
просто човече което не бива да припарва до власт

2020.04.10 | 15:40

45
ДЖАМБАЗКИ ИСКАШЕ ДА ПОРОБИ БЪЛГАРИТЕ, НО ЕВРОПА ГИ СПАСИ.

Добави коментар

Водещи новини