Правителството прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г.

Министерският съвет прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Програмата е разработена от четири министерства - на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика и на финансите.

Домашното насилие не спи дори по време на пандемия

В документа са посочени дейностите, които следва да се реализират през тази година, отговорните органи, източници на финансиране, сроковете за изпълнение на тези дейности, както и очакваните резултати. Предложени са законодателни, институционални и организационни мерки, мерки за превенция, за обучение и квалификация, за защита, възстановяване и реинтеграция на пострадалите от домашно насилие, както и мерки за контрол и оценка.

Съгласно чл. 6, ал. 6 от Закона за защита от домашното насилие, средствата за финансиране изпълнението на задълженията по приеманата всяка година национална програма следва да се определят ежегодно със Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по бюджетите на съответните министерства, определени в програмата.

Коментари

  1. 2020.04.09 | 23:09
    Шафрантии... Гърция... Евдокия
  2. 2020.04.08 | 12:17
    Не мога да разбера защо на снимката има жена която плаче ? Това е дискриминация,Защо няма и мъж? К.урвенска държава СОДОМ и ГОМОР
  3. 2020.04.08 | 12:16
    А защита на мъжете от пропаднали К.УРВИ кога ще се вземе превенция а ? КОГА..??? Кога изневярата ще се класифицира като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ каквото е и к.урвите ще лежат по затворите а? КОГА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет