Каракачанов скочи на Нинова: Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство. Това написа във "Фейсбук" вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

"До такъв извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на лидера на БСП г-жа Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за блокиране на модернизационните проекти в армията и пренасочване на средствата, включително към ресторанти и малки заведения.

Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание.

Затова трябва да поясня няколко важни неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия приумица, както явно Вие смятате. Модернизацията на армията е от ключово значение за сигурността и отбраната на страната – особено днес, във време на глобални сътресения и регионална несигурност. Нито страната ни ще излезе по-силна от кризата с коронавируса, когато и да бъде това, нито регионът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна отбрана.

Второ – Госпожо Нинова, освен за ресторантите, призовавам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си помагат на пострадали в природните бедствия. Знаете ли на колко години са бойните машини, които изваждат камиони и автомобили от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете искрено изненадана. Тези машини са на много повече години, отколкото лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И ако сега приемем Вашите съвети за блокиране на модернизацията, утре Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Каракачанов разясни при какви случаи армията може да замени полицията

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е дълбоко разочарование за цялата Българска армия. Познавам армията, защото живея всекидневно с нейните грижи и тревоги и затова Ви уверявам – военните рядко изразяват мнението си публично, но затова пък имат дълга памет и помнят кой е загрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изявление Ви нарежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която започва с Иван Костов и жестокото орязване на Българската армия по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а имуществото им беше безогледно разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат достойно признание за своята служба към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни имоти бяха продавани на безценица, включително и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „царското“ правителство и продължи и по време на тройната коалиция.

Тази безотговорност достигна своя връх при „майстора на постните пици“ Симеон Дянков, който наложи идеята си за 40% съкращаване на бюджета на армията – и то във време, в което започваше буря от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски вълни.

Всеки некадърен и безотговорен политик, който няма представа от дългосрочните национални интереси, се познава по това, че първо посяга на армията.

Четвърто - Популизмът и безотговорността на Вашата партия спрямо отбраната на страната не започва от днес. През 2008 година правителството на премиера и председател на БСП Сергей Станишев и ръководената от БСП тройна коалиция сложи край на наборната военна служба – без никакъв анализ на рисковете пред отбраната на страната. Направихте го само за да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие днес също правите своето безотговорно изявление без да сте направили никакъв анализ пред какви рискове може да се изправи България през следващите години. Популизмът днес може да има страшни последици утре – защото историята ни учи, че когато една страна няма силна отбрана, винаги се намират външни опасности.

Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа криза следва външните рискове и опасности рязко ескалират. Последният пример е резултатът от финансовата криза в САЩ след фалита на „Лемън брадърс“ през 2008 година, която даде начало на вълна от фалити в целия свят. Отражението в нашата част от света по отношение на сигурността бе разтърсване на целия близкоизточен регион, избухването на т.нар. „арабски пролети“, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи регионални конфликти – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно.

И накрая – питам се дали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Румен Радев, когото Вие давате за пример и когото определяте като „последователен“ – дали той споделя Вашите опасни идеи за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската армия", пише Каракачанов

Коментари

 1. 2020.04.07 | 05:20
  Говорещо шкембе да ми говори за... армия от тулупи... безценно:)))! Шкембелия, кажи по-добре, за какви... "услуги" жена ти получава около 150 хиляди долара чрез фондация на Сорос... месец след като платихте над два милиарда за летящи кошници??? Да не е писала тя договора:)))???
 2. 2020.04.06 | 15:22
  Точно такива политици "кадърни" нарязаха техниката и унищожиха българската армия. Целта беше да стане армията от 100000 на 20000 .Да е модерна и да има пари за ново въоръжение. А сега е една армия от дрипльовци с едни измислени жалки подобия на генерали дето не могат да оправят ляв и десен крак. Връзкари до един и големи некадърници. Политиците са виновни за това .
 3. 2020.04.06 | 12:12
  Всички авери на Иван Костов са в управлението Каракачанов беше вице на Костов,Надежда Михайлова посланик,Александър Йорданов евродепутат,Филип Димитров конституционен съдя ,Спас Гърненски (кмет на Пловдив по времето на Костов ),Георги Марков също от това крадливо котило само Иван Костов стой в сянка и управлява
 4. 2020.04.05 | 21:04
  Онзи, който не уважава своята армия, ще бъде принуден да уважава чуждата ! Бонапарт
  1. 2020.04.06 | 12:11
   САМ СИ ПИШЕШ И САМ СИ ОТГОВАРЯШ???А НА ТОВА АРМИЯ ЛИ МУ ВИКАШ???ВИЖ НАПОЛЕОН Е ИМАЛ АРМИЯ,НО Я Е ЗАГУБИЛ СЪЩО КАТО ХИТЛЕР,РАЗПИЛЯНА ПО РУСКИТЕ СТЕПИ.УВАЖАВАНАТА АРМИЯ БЪРЗО СЕ ПРЕВЪРНАЛА В ШАЙКА МАРОДЕРИ.
  2. 2020.04.05 | 23:14
   Един истински коментар да прочета! Жив и здрав да си!
 5. 2020.04.05 | 22:36
  Каракачанов да каже първо коя друга държава плаща милиарди за самолети,които са все още на хартия и тогава да се прави на много загрижен ,това което говори е евтин политически популизъм,защото в изказването на Нинова беше казано да се отложи за определен период,и да се помогни на хората ,които загубиха работа,доходи,на средния и малък бизнес и пак да се продължи с армията
  1. 2020.04.06 | 12:09
   ДА ГИ ПОЧАКАМЕ 10 ГОДИНИ ТОГАВА,А ДА ПЛАТИМ ДНЕС????
  2. 2020.04.06 | 12:04
   Да не мислиш че някъде има готови самолети на склад,това да не ти е авто салон.Поръчваш произвеждат и доставят,готови без поръчка и на склад няма никъде.
 6. 2020.04.06 | 09:09
  За България, може би, е адекватен швейцарският модел, но няма да се намери политическа воля за такъв. Изобщо, добре би било да сме и ние от държавите с по-самостоятелна политика, но не сме. Нашият стил е все да се прикрепяме като прилепало към някой голям рибок и да му служим! Все гледаме какво прави рибока, в коя посока плува и го следваме. Вероятно така е заради ниското ни самочувствие. Относно самолетите, корабите и други играчки, дали ни трябват?! Ами те на нас може и да не са нужни, но трябват на НАТО! Ние ги плащаме, после правим с тях каквото ни кажат, и ако се наложи, ще умираме в тези машини за чужди интереси! Е, да, ако ни нападне някой, някога, някой може да ни защити някога, затова и самолетите са на зелено, ще ги получим някога, а ще живеем, ама друг път!
 7. 2020.04.06 | 08:30
  Ти на тоя башибозук армия ли викаш погледнете на какво приличате помиари долни усрахте България и българска та армия която беше най силна на балканския полуостров
 8. 2020.04.06 | 03:41
  А бре Чернокаракачанов ти ли си кадърен политик.Ти комподлого,за вас някога в Русе се носеха легенди за вашето слагачество и подмазване.При соца вие бяхте богопомазани.и богоизбрани.Хайде стига ти и кадърен политик.Българската Армия няма загубена нито една битка но е загубила всички войни,заради такива като теб.Бойко не го броя.То се знае.
 9. 2020.04.05 | 20:42
  "Който не уважава своята армия, ще уважава чуждата!" Бонспарт
 10. 2020.04.05 | 17:54
  И кого ще пази армията, като умрат хората. Може би само Каракачанов.
  1. 2020.04.05 | 18:42
   Никога няма да разберете, че без армия няма кой да ни уважава и винаги ще ни командерат от всякъде!Лапайте на всички тогава и да Ви е сладко! Прост народ сме ейййй и никога няма да се оправим !
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.