Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията

  • 31 март 2020 10:01

  • 612
  • 1
Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията
© Булфото (архив)

Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, за да се изпълни разпореждането на здравния министър. Това заяви в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Припомняме, че от вчера по заповед на здравния министър гражданите, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят защитна маска. При неспазване - глобата е 5000 лв.

 

"Иначе армията има защитни облекла, ако възникне остра нужда. Няма опасност да пострадат големи формирования, ограничили сме и учения и обучения", каза още вицепремиерът. 

Кирил Ананиев с поредна заповед - свързана е с носеното на маски

Каракачанов заяви, че засега не се е обсъждало удължаване на извънредното положение и допълни: "Следим ситуацията в движение."

"Два са случаите на заразени военнослужещи – единият е подполковник от многонационалната дивизия в Румъния, който е настанен в Инфекциозната болница в Букурещ. Другият военен е от Косово – той е под лекарско наблюдение в Пловдив", разкри министърът на отбраната.

"Контингентът за Афганистан не замина заради лошите метеорологични условия вчера, а не заради заболяване", обясни Каракачанов.

Връщащите се 160 човека оттам ще бъдат тествани и поставени под 14-дневна карантина.

"Военните могат да отменят полицаите по границата, за да могат те да следят за спазване на мерките във вътрешността на страната", завърши Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
612 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
паразити!!!!!!!

2020.03.31 | 10:23

1
малко ни е , че хрантутим 70 000 куки.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини