Анастас Анастасов: Започва да ми става тегаво от мониторинга на ЕК

  • 05 април 2012 08:17

  • 701
  • 0
Анастас Анастасов: Започва да ми става тегаво от мониторинга на ЕК
©

Не знам какво ще говори днес в парламента президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, но се надявам да е нещо важно. Има много теми, които да се коментират.

Това каза в сутрешния блок председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов (ГЕРБ).

Той обясни, че за него много важна тема е Шенген. "Другото - надявам се тази година да отпадне механизмът за сътрудничество и оценка на ЕК. През последните три години Народното събрание промени много закони, които имат отношение към правораздаването и правоохранителната дейност. Този механизъм помогна много на България за това, да се създаде по-добро законодателство, но от друга страна лично на мен започва да ми става тегаво от мониторинга. Не знам какво още трябва да направим, за да отпадне този механизъм. Такъв няма за Хърватия, която е кандидат член на ЕС, а за България има. За мен това е необяснимо", подчерта Анастасов.

Според него евентуален вот на недоверие срещу правителството заради отказа от "Белене" няма да промени нищо. "Имаме подкрепата на Синята коалиция, ДПС също заявиха, че няма да подкрепят левицата", посочи зам.-председателят на парламента.

Той каза, че убийство като това на хазартния бос Йордан Динев в центъра на София вчера, трябва да притеснява всеки. "В тези незаконни залагания се въртят огромни пари. Този бизнес се развива от 20 г. и е намерил своята ниша. Едва ли щеше да се стигне за убийството, ако правоохранителните органи си бяха свършили работата", каза още Анастасов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини