Каракачанов нападна ДПС: Тюрлю-гювеч чувам само аз

  • 21 февруари 2020 14:07

  • 1857
  • 2
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността участва в днешния парламентарен контрол.

От ДПС го нападнаха заради проведена лекция на която била застъпена тезата, че българските евреи били мобилизирани в трудови лагери, за да не могат да бъдат депортирани.

 

Каракачанов отговори на Гешев за "даването на акъл"

 

Той обясни, че това не отговаря на истината, като на въпросната конференция дори са присъствали хора от Американския еврейски съвет и организация "Шалом" по време на парламентарен контрол.

„Чух един тюрлю-гювеч от неверни неща. Първо, Министерството на отбраната не е съорганизатор на конференцията, а само е предоставило залата. Ако бяха ме поканили, аз щях да отида като историк, защото темата е интересна и важна. Задавам си обаче въпроса, кому е нужно народен представител, избран в България, да се опитва да прави внушения в обществото, че България едва ли не е участвала в геноцид срещу евреите. Известно е, че България е единствената европейска държава, която не допуска българските граждани от европейски произход да бъдат депортирани. И вместо всички ние българите да се гордеем с този факт, вие се опитвате да го омаловажите, да го отречете и не знам какъв дивидент очаквате да получите и откъде. Това което правите е клевета срещу българската държава и армия. Вие твърдите, че редица български учени се били възмутили. Избройте ми кои са те. Тази кръгла маса е организирана от редица видни български учени“, заяви Каракачанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Свиньо

2020.02.21 | 15:23

1

Лоена топка! Как можеш кой ти позволява от трибуната на българския парламент да обиждаш български депутати? Кой и какъв си ти? Съд за теб и твоите съмишленици!
Иде денят!!

Макезонец

2020.02.21 | 17:08

2

я млъкни бе мангал

Добави коментар

Водещи новини