Патриарх Неофит се срещна с президента на Кипър Никос Анастасиадис

  • 26 февруари 2020 12:39

  • 198
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с президента на Кипър Никос Анастасиадис
© Булфото

"Кипър е в сърцето на нашия народ, а отношенията ни с Кипърската архиепископия са братски", каза Негово светейшество българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на на срещата с президента на Кипър Никос Анастасиадис, който е на посещение у нас. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Президентът Анастасиадис е изразил радостта си от срещата с предстоятеля на Българската православна църква, както и от изключително добрите взаимоотношения между България и Кипър. Кипърският президент е предал поздравления от името на архиепископ Хризостом II и от духовенството на Кипърската църква. Отправил е и покана към Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на за посещение на страната му, в която живеят повече от 30 000 наши сънародници.

Патриарх Неофит прие посланика на Испания у нас

Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на е припомнил своята среща с Кипърския архиепископ Хризостом II през май миналата година, както и срещата с председателя на парламента на Кипър Димитрис Силурис, с когото се е срещнал през юли миналата година.

По време на приема са били обсъдени и възможностите за развитие на поклонническия туризъм между България и Кипър, както и идеи за съвместно сътрудничество по различни въпроси.

Посещението на Никос Анастасиадис е второ в страната ни. Той се срещна с Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на през февруари 2016 г., припомнят от Българската патриаршия.

На срещата днес, която се е състояла в Синодалната палата, са участвали Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия. Президентът на Кипър е бил придружен на срещата от своята съпруга Андри Анастасиадис, от посланика на Кипър у нас и от други гости, които са част от официалната му делегация.

Последвайте канала на

Novini.bg
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини