Патриарх Неофит прие посланика на Испания у нас

  • 04 февруари 2020 15:40

  • 265
  • 0
Патриарх Неофит прие посланика на Испания у нас
© Българска православна църква

Негово Светейшество Българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на прие днес Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, посладник на Испания у нас.

Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а на нея участие взеха техни преосвещенства Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Негово Превъзходителство благодари за възможността да се срещне с предстоятеля на Българската православна църква и сподели за доброто развитие на българо-испанските отношения, както икономически, така и политически. Той допълни, че в родината му живеят над 200 000 наши сънародници, които се интегрират добре и спомагат за развитието не само на собствената си страна, но и на Испания.

Патриарх Неофит прие на среща посланика на Сирия

Посланик Мата сподели на Светейшия патриарх, че през тази година ще бъдат отбелязани 110 години от началото на дипломатическите взаимоотношения между двете страни и припомни думите на цар Фердинанд към първия испански посланик, че "целта на тези взаимоотношения е да се развиват възможно най-много добрите връзки между двата полуострова, които се намират в двата края на Европа, далече са един от друг географски, но близко по отношение на духа".

Срещата премина в приятелски дух и разбирателство, като в нейния край бяха изразени надежди за повече възможности за съвместни дейности и инициативи. Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на пожела успешна и ползотворна година на Н. Пр. Алехандро Поланко Мата в неговите добри начинания и намерения за поддържане на добрите дипломатически отношения между България и Испания.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини