Омбудсманът Диана Ковачева ще говори пред ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените

  • 17 февруари 2020 09:20

  • 406
  • 1
Омбудсманът Диана Ковачева ще говори пред ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените
© Омбудсман на Република България

От днес до 19 февруари омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще бъде в Женева за участие в 75-ата сесия на Комитета на ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените, съобщават от пресцентъра на обществения защитник.

От кабинета на Ковачева припомниха, че след акредитирането на институцията на българския омбудсман с най-високия статут "А" на ООН за правозащитен орган, доц. Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще изрази позиция по Осмия периодичен доклад за България във връзка с изпълнението на Конвенцията за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени.

Омбудсманът предлага да има етапна епикриза на нуждаещия се от социална услуга

Статут "А" позволява на българския омбудсман изказвания в заседанията на всички комитети по правата на човека на ООН, както и в Съвета по правата на човека. В рамките на участието си в Женева, омбудсманът ще се срещне със специалния докладчик за България Елгун Сафаров, както и с членовете на Комитета на ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
какви

2020.02.17 | 09:57

1

какви са тия глупости. то комунистите се бориха за равенство между жените и мъжете, то либераст демократите, то незнам си какви. само бутафорни теми измислят. каква дискриминация има. тая като има дискриминация как е станала омбуцман???

Добави коментар

Водещи новини