Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

  • 15 декември 2019 09:16

  • 428
  • 2
Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите
© пресцентър

Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000 души са минали през приемната, обадили са се по телефона.

Това каза националният омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, по БНТ.

Тя обясни, че пътува из страната и се опитва да бъде близо до хората.

Омбудсманът „отваря“ вратите на институцията за студенти - правозащитници

В петък тя е изпратила препоръка до министъра на регионалното развитие с настояване в кратки срокове да станат решенията за алтернативно водно осигуряване и също така гражданите да бъдат ежедневно информирани за мерките, които се вземат. Още през месец октомври тя е сезирала КЕВР и Министерството на околната среда и водите. Тя е напомнила на министъра, че в цялата страна има проблем с лошото качество на водата. По нейно мнение е необходима промяна в Наредба №4, защото в момента няма процедура, ако от чешмата ви потече кмръсна вода, да се площа по-ниска цена.

В последната година и половина в институцията са направили шест дискусии по темата за мръсния въздух в столицата. Предстои още една през януари.

На първо място е важно гражданите да бъдат информирани тогава, когато въздухът е замърсен. Също така е важно и временните мерки, които съдът определи да бъдат спазвани и да се мият по-често улиците, коментира Ковачева.

Novini.bg
428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нгоро

2019.12.15 | 10:10

2

Поредната безполезна калинка

30 години едно и също....

2019.12.15 | 09:33

1

веднага започвай борба с топлофикация и чез , да те видим, комсомолке!!!!

Добави коментар

Водещи новини