Томислав Дончев: Хората искат да знаят истината за приватизациите през прехода

  • 13 февруари 2020 17:55

  • 1099
  • 8
Томислав Дончев: Хората искат да знаят истината за приватизациите през прехода
© Кадър: БТВ

В Наказателния кодекс са описани давностните срокове и част от тези приватизационни сделки са годни да бъдат обект на вниманието на прокуратурата. Въпросът е как е била извършена приватизацията, кой какво е придобил и най-важният въпрос - какво е станало с дружествата след това и дали са били нарязани за скрап. Това сподели в студиото на ''Лице в лице'' по bTV вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник във връзка с възложенана проверка на ДАНС от страна на главния прокурор за целия приватизационен процес у нас от началото на прехода.

,,Хората искат да разберат най-накрая кой на каква стойност е придобил въпросното дружество и как е изпълнил своите следприватизационни ангажименти. И на тези въпроси е редно да се даде отговор, така че действията на прокуратурата и на главния прокурор Иван Гешев са в правилната посока'', обясни още Дончев.

Горанов: Проверката на ДАНС ще осветли приватизацията

,,Зелената сделка ни създава много проблеми. Това ще бъде един процес на трансформация, който ще отнеме не по-малко от десет години. Ще има натиск по отношение на енергетиката, под риск ще се окажат над четири гигавата мощности. Освен това съществува предпоставка цената на електроенергията да расте в цяла Европа, което няма да се отрази добре на европейската икономика и на конкурентноспособността. Въпреки това ние се готвим усилено, опитваме се да изградим максимално адекватен национален план, свързан и с регионални планове, защото тази Зелена сделка ще засегне и част от районите в България. Целта ни е да се опитаме да направим тази трансформация по-лесна. Така или иначе Зелената сделка е факт от миналата година и има работна група, ръководена от мен, която прави план за целия зелен преход, за новите проекти, за минимизиране на всички рискове'', коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Румен Радев: Зелената сделка на ЕС ще очертае ново разделение между държавите

По отношение на машинното гласуване вицепремиерът увери, че това упражение е изцяло по силите на държавата.

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно!

,,Такива са обществените очаквания и ние трябва да се съобразим с тях'', каза той по адрес на машинното гласуване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1099 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2020.02.14 | 06:10

8

От 10 години сте на власт. Защо сега се сетихте?

2020.02.13 | 20:48

7

grobarski bokluk horata sahto iskat da znaia za ograbenite pari na darjavata i evrofondovete sas koeto napravihte ciganskiat premier miliadrer a vie se zaimahte sas stotici milioni.

2020.02.13 | 19:55

4

хората искат да знаят , бил ли е лицето бойко в структурите на СИК ,

2020.02.13 | 20:32

6

има едни снимки , на боко с маджо , маргините, пашата и венци , дали са истински .

Стара чанта

2020.02.13 | 20:23

5

ХОРАТА знаят истината за приватизацията, назначаването на милионерите/ милиардерите , създаването на мафиотските структури - всичко предначертано и създадено от ДС и БКП. По- важното е да знаят - какво ще последва ? ТОВА е въпросът! Или пак много шум и пепел в очите на масите?

2020.02.13 | 18:31

3

Кажи: "Хората искат да знаят нещо, което никога няма да им позволим да научат"!

Голям страх тресе герберастите

2020.02.13 | 18:22

2

Хората искат да видят всички Вас в затвора , но кой ги пита.

2020.02.13 | 18:13

1

Хора, вижте лицето на тоя, това е Троянския кон в ГЕРБ, това е човека, който ще детронира Бойко Борисов, това е Нинова на БСП.

Добави коментар

Водещи новини