Нинова категорична: Законът за личната помощ не трябва да се отменя

  • 13 февруари 2020 14:30

  • 416
  • 2
Нинова категорична: Законът за личната помощ не трябва да се отменя
© Булфото (архив)

БСП категорично настоява да не се отменя Законът за личната помощ, а да се осигури финансиране за нормалното му функциониране.

Това обяви на брифинг в Народното събрание лидерът на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след среща с майки на деца с увреждания от "Системата ни убива". Нинова посочи, че реално законът не може да проработи в пълната си сила заради липса на финансиране, по-лошото по думите й е, че правителството иска да отмени този закон и да адаптира текстове от него в Закона за социалните услуги, който също е отложен с шест месеца. "Политиката в областта на социални услуги, подпомагане, лична помощ е в пълен хаос", констатира Нинова и настоя за постигане на широк консенсус по отношение на Закона за социалните услуги.

Деница Сачева разкри какво ще предприеме държавата, за да се справи с липсата на лични асистенти

Вера Иванова от "Системата ни убива" обяви, че майките искат оставката на новия социален министър Деница Сачева, тъй като в последните два месеца тя водела негативна кампания срещу извоювания с цената на денонощни протести Закон за личната помощ. "Искаме нейната оставка, ние няма какво да губим", посочи Иванова, цитирана от БТА.

Сачева: От 1 март влиза в сила програмата за предоставяне на грижи в домашна среда

Валентина Казанджиева, майка на 29-годишно момче с увреждане, което за първа година е получило личен асистент, каза, че по места хората са уплашени, че ще им се отнемат права и затова организират национален протест с искане за оставката на социалния министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.13 | 14:51

1

Още преди мустакатия чичко братовчедът на Дарвин - сър Франсис Галтън е смятал, че идиотите, престъпниците и д е б е л а ц и т е са грешки на природата и не трябва да се възпроизвеждат.

2020.02.13 | 14:53

2

т л ъ с т о т о уродливо изчадие на снимката не спира да вреди на държавата и да се хили.

Добави коментар

Водещи новини