БСП между европейското ляво и руското дясно

  • 31 март 2012 10:04

  • 3858
  • 19
БСП между европейското ляво и руското дясно
©

На предстоящия си конгрес през май БСП ще трябва да избира между европейското ляво и руското дясно – около тази теза в студиото на педаването „Фактърът Кошлуков” по ТV7 се обединиха левият и десният политолози Татяна Буруджиева и Огнян Минчев.

Според Минчев Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е „най-високопоставеният политически човек на българската олигархия”, който „много силно стои зад силния олигархически модел” и „мечтае да е като Путин”, докато Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на би искал „да се прояви като визионер и партията да е типично лява европейска сила, което е по-добрият вариант за България”. Според Буруджиева Станишев „отваря картата на света, докато Първанов я затваря”. Тя смята, че в БСП споделят това мнение, тъй като перспективата на България е! в ЕС.
„Ако на конгреса победи Станишев, той ще иска да продължи промяната в БСП и да постигне обновена европейски тип партия, ще я тласне малко вляво и ще й придаде определена физиономия вляво”, смята Минчев. Според него „за Първанов няма никакво значение физиономията, за него е важно да бъде на власт, за него цел номер едно и на всяка цена е властта, а партията ще бъде негов заложник, той би я вкарал във всякаква конфигурация – и с ГЕРБ, и с Кунева, и с всекиго”. Десният политолог намира, че Първанов няма „нищо общо с днешното ляво”. „Какво ляво – енергийни договори с Русия на Путин, който е представител на възможно най-твърдоглавия капитализъм, какво ляво имаше в тройната коалиция, която беше негово дете пар екселанс, той я монтира на Станишев и сега го държи отговорен лично за нея”, запита Огнян Минчев. Според неговата прогноза преимуществото е на страната на Станишев, изборът на Първанов би представлявал сериозно сътресение за БСП и заплаха за разцепление.
Според Буруджиева ще бъде „страшно, ако Първанов получи изненадваща подкрепа от опонентите на БСП”. Тя смята, че за БСП е важен идейният дебат и хората ще помнят, че „за 10 години Първанов не е направил нищо за социалната политика или за здравната реформа, ако е бил действително ляв”, нито е свързвал успешните си мандати с БСП.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3858 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
1

2012.04.01 | 09:32

1
За Мао или за Лин Бао?

2012.04.01 | 15:05

16
Нека се изпоядат червените помияри ! Ние с радост ще наблюдаваме сеира .
Морския

2012.04.01 | 12:12

2
Дебел ПОМИЯР
Red legion

2012.04.01 | 15:05

15
Ние знаем кои са помярите! Ей такива диви селчуци Като вас! Вие сте като пасивни гейове. Който ви хване, той ви клати. Хак да ви е!
хе хе хе

2012.04.01 | 14:05

5
Всички посерковци в червено сте все едни и същи - каруцарско- псуващи псета без никаква логика , камо ли пък морал! Червени лешояди, мислещи само за себе си / като патрона си агента- бракониер Гоце/ ,никога за народа! Умирам си от кеф като гледам как се самоизяждат и още повече като чета как червенотиквеничковчетата -клакьори в сайта ни представят"тяхната истина" хе хе хе!Прочетете само какво е написал червения първосигналник и си помислете ,че такива отново искат да ни управляват!Естествено ,че няма как да им позволим - стига толкова мазохизъм в червено!
koko

2012.04.01 | 15:05

14
Първанов е бита карта. Той нищо не направи 10 г. Дори на едно нормално посещение в САЩ или Западна Европа не помня да е направил. Сега обаче иска още кокал.
milio

2012.04.01 | 15:05

13
Минчев добре го каза сутринта по Тиви 7 - Първанов гледа само себе си. Дори е забравил престъпната партия майка, която го издигна. И проектът му АБВ не успя, та реши сега да се върне и да оглавява, ни лук ял, ни лук мирисал.Не се учудвам, че и кликата около Румен Петков е с него - все пак това са старите червени хедлайнери, които получиха парите и куфарчетата навреmето от другарите Младенов, Луканов, Лилов и сие

2012.04.01 | 15:04

12
ПРОБЛЕМА С ПОМИЯРИТЕ/КУЧКАРИТЕ/,МАНГАЛИТЕ,КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ КОПЕЛЕТА СЕ РЕШАВА ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН+ЕДИН КОНТРОЛЕН

2012.04.01 | 16:14

17
Ти това май си го научил от цв.цв. и навсякъде го пейсваш. Още веднъж доказвате абсолютния са копирен тъпизъм.Между другото тече номинация за софийски кучкар 2012 и ще я спечели ПОЖАРНИКАРКАТА ФЪНДЪКОВА.
злобната

2012.04.01 | 15:04

11
Първанов направо не мога да го трая за всичките 10 години като държавен глава не направи нищо за държавата , а сега прави някакви тъпи изказвания и като цветарка обикаля всички медии
аз

2012.04.01 | 15:04

10
Нали Първанов нямаше да се кандидатира за лидер на БСП , а сега какво стана .. една махленска свада
АНТИЛАЙНАР

2012.04.01 | 14:04

3
СЕРЕМ БАВНО И НАПОИТЕЛНО ВРЪЗ ГЛАВНАТА ОРИДЖИНАЛНА МАФИЯ,ПАРТИЯТА -КЪРМИЛНИЦА! СЕРЕМ ИМ БАВНО ,НАПОИТЕЛНО И ДО ДУПКА ВРЪЗ ТЯХ И КРЕТЕНИЗМИТЕ ИМ- ПСЕВДОБИТКИТЕ И Т.Н.!! НАЛИ СА ПАРТИЗАНИ И ЯТАЦИ- САМО КОГАТО ИМА РЕАЛНО БИТКА И КРЪВ..ТОГАЗ МОЖЕ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ И ДА ВИКНА ДАЖЕ "УРА!" !! КРЪВ..ДА СЕ ИЗБИВАТ..ТОГАЗ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ!! НЯМА ЛИ КРЪВ И ДА СЕ ИЗПОИЗБИВА ГЛАВНИЯ РАЗВЪДНИК НА ДРУГИТЕ МАФИОТСКИ ШАЙКИ В БУЛГАРИСТАН-МУТРОСТАН..НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!! СЕРЕМ ИМ..ДО ОТКАТ ИМ СЕРЕМ ВРЪЗ ТЯХ И ВРЪЗ ТИЯ ЛАЙНАРИ,ДЕТО ПИШАТ И ДУМАТ КРЕТЕНЩИНИ И ЛАЙНАРЩИНИ ЗА ЕДНИ ЯВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЛАЙНЯНИ!!

Добави коментар

Водещи новини