Бюджетната комисия не прие предложението на БСП за непряка реклама в хазарта

  • 06 февруари 2020 14:49

  • 2709
  • 5
© Novini.bg

Комисията по бюджет и финанси гледа на второ четене промените в Закона за хазарта, предложени от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от "Обединени патриоти".

Миналата седмица НС гласува на първо четене измененията.

 

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта и забраниха частните лотарийни игри

 

С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие "Български спортен тотализатор". Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Предвижда се забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

 

Приеха промените в Закона за хазарта

 

Припомняме ви, че вносителят на промените в Закона за хазарта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви пред журналисти, че идеята е да се преустанови „тази съвременна пандемия, тази проказа, която уврежда здравето, имуществото и живота на закостенелите играчи".

 

 

Не рекламата е тази, която взима парите от бедните“, заяви председателят на Комисията Менда Стоянова на депутата от БСП Румен Гечев, който съобщи, че се предлага да отпадне непряката реклама.

В момента в Закона за хазарта е забранена само пряката реклама.

От своя страна Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви на Румен Гечев, че предложенията му са взривоопасни, те биха причинили доста вреди.  Симеонов напомни, че по времето на социализма държавата е финансирала изключително много спорта.

След тези изказвания Менда Стоянова помоли колегите си да приключат с медалите и да се върнат на темата за хазарта. Тя призова всички от Комисията да не си слагат етикети.

По темата се изказа и заместник-министъра на спорта доц. Стоян Андонов. Той изрази отрицателно мнение относно предложенията да се премахне възможността за непряка реклама и напомни, че това ще се отрази и на БСТ.

По време на разискванията в Комисията стана ясно, че в други страни има в пъти по-големи, агресивни и достъпни реклами от тези, които се правят в България.

След гласуване предложението на БСП за забрана на всякакъв вид хазартна реклама не мина обаче в бюджетната комисия.

Разискванията по предложенията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 продължиха за кратко и те бяха приети и на второ четене с 6 "въздържали се" и 12 "за".

Последвайте канала на

Novini.bg
2709 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СДС-мафията на власт

2020.02.06 | 18:02

4

върти хазарта, как ще приеме да й се посегне на далаверата.

2020.02.06 | 18:36

5

Я пак!

2020.02.06 | 16:58

3

Румен Гечев по тен прилича на вехт мършав циганин. Между комунист и циганин разликата е почти 0.

2020.02.06 | 15:28

2

Позитаската шайка, когато я обливаха пари от Божков нищо не казваше, сега искат да хванат Бойко за шлифера.

Басичумите

2020.02.06 | 15:21

1

Кога СИК-аджийската Шайка ще гласува предложението на Пумпало, само въз основа на шизофренично краварско внушение да може да бъде осъден български гражданин за корупция и шпионаж?

Добави коментар

Водещи новини