Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за ДАНС

  • 05 февруари 2020 12:49

  • 350
  • 0
Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за ДАНС
© Novini.bg

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“, с което се предвиждат промени и в Правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Промените целят повишаване степента на защита на стратегическите за страната обекти и подобряване функционалността на специализираните административни дирекции в Държавна агенция „Национална сигурност“, както и намаляване на административната тежест за задължените по Закона за мерките срещу изпирането на пари субекти.

Правителството одобри промени в правилника за прилагане на Закона за ДАНС

След влизането в сила на Постановлението ще се постигне извършването на по-надеждни проверки в процедурата по издаване на разрешения за работа или за извършване на конкретно възложена задача в стратегическите зони на стратегическите обекти и в зоните, свързани с изпълнението на стратегически дейности.

Ще се подобри и физическата сигурност на стратегическите обекти при посещения от страна на представители на международни организации. По отношение на структурните звена на Държавна агенция „Национална сигурност“ ще се оптимизира осъществяването на информационно-аналитичната дейност от значение за националната сигурност.

Посредством промените в Правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари ще се намали административната тежест за задължените субекти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини