Правителството се разпореди с имоти

  • 27 февруари 2020 14:54

  • 790
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Правителството обявява част от имот - публична държавна собственост, намиращ се в административна сграда на бул. "Руски" 88 в Етрополе, за частна държавна собственост и го прехвърля на общината за осигуряване на работни помещения и офиси за административна дейност. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Досега частта от имота е била в управление на областния управител на Софийска област.

На Министерството на вътрешните работи се предоставя имот - публична държавна собственост, който се намира в местността "Пискавец", област Враца и включва три сгради. Те са необходими за съхранение на материални активи и моторни превозни средства, свързани с изпълнението на служебните задължения на Областна дирекция на МВР - Враца.

Правителството промени статута на терен с площ 22 293 кв. м и сградите в него, ползвани за дейността на Социалния учебно-професионален център "Св. Георги" в Пловдив, от публична държавна на частна държавна собственост и ги прехвърли в собственост на община Пловдив. Учебният център е част от социалните услуги, осъществявани от Комплекса за социални услуги "Св. Георги" - Пловдив.

Съгласно друго правителствено решение, имот - публична държавна собственост се обявява за частна държавна собственост. Поземленият имот с площ от 2 971 кв. м, заедно с построените в него две сгради, се намира в Копривщица, област Софийска. В резултат на приемането на акта на Министерския съвет ще се създаде възможност за по-ефективното му ползване в бъдеще, допълват от МС.

Община Разград очаква над 1 400 000 лева приходи от имоти

Отчуждават се имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за изграждане на 19-километров участък от автомагистрала "Хемус" на територията на област Ловеч. Имотите са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Те се намират в землищата на гр. Угърчин и селата Орляне, Каленик, Радювене и Лисец. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура".

Правителството одобри отчуждаването и на имоти - частна собственост, необходими за модернизацията на отсечката Оризово - Михайлово по Проект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - Фаза 2". Имотите се намират в землищата на Чирпан и селата Рупките, Свобода и Малко Тръново, в община Чирпан, област Стара Загора. Средствата за обезщетяване на собствениците или правоимащите лица на засегнатите са за сметка на Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Кабинетът ще предложи на Народното събрание да бъде взето решение за приватизацията на имот, представляващ обособена част от имуществото на летище Горна Оряховица. Предложеният за продажба недвижим имот е със застроена площ от 176,59 кв. м. и се намира в Горна Оряховица. Той не е необходим за дейността на летището, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи. "Летище Горна Оряховица" ЕООД прилага мерки за повишаване на приходите, които включват продажба на неоперативни активи с отпаднала необходимост. С продажбата на неоперативни активи, към които спада и предложеният имот, допълнително ще се увеличат приходите и ще се понижат разходите за стопанисването им.

Министерският съвет отхвърли молба на Иван Маринов за възобновяване на производството по издаване на РМС номер 56 от 2018 г. за отчуждаване на имоти и части от имоти - частна собственост, за държавна нужда за изграждане на обект "Модернизация на участък от път I-1 (Е79) "Мездра-Ботевград" от км 161 +367 до км 194+164,89", на територията на общините Ботевград и Мездра. Молбата на Иван Маринов е неоснователна, тъй като не са нарушени правата на молителя в качеството му на един от наследниците на собственика на отчуждавания имот. При приемането, съобщаването и изпълнението на решението са изпълнени всички изисквания на Закона за държавната собственост, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини