Тихомир Стойчев: Има целева атака срещу президента

  • 29 януари 2020 08:10

  • 2533
  • 4
Тихомир Стойчев: Има целева атака срещу президента
© Кадър: БТВ

Най-вероятно е СРС-та да са били насочени срещу командира на Военновъздушните сили на България генерал-майор Цанко Стойков. Оттам произтича и разговорът, който е записан. Може да има елементи на провокация. Това бившият директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев в ефира на БТВ.

ДАНС беше създаден като структура, за да се разпилее ресурсът на МВР, добави той.

Прокуратурата разкри защо иска имунитета на Румен Радев

„Притеснява ме, че много скоро се появява публично тази информация. Обществото научава, че е направено едно запитване за имунитета на президента, а след това се изнасят подробни данни. Видимо става дума за периода, в който се стреляше срещу специалните служби и след избора на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за президент. В голяма степен това се прави целево. Възможно е това да е политическа атака“, каза Стойчев.

По думите му комисиите по сигурност в парламента е трябвало да знаят за записите. Той допълни, че действията на прокуратурата в момента не са случайни.

„Трябва да търсим обяснение в политическото време. Ако правителството е изложено на атака, това може да цели да се даде подкрепа то да остане“, заяви експертът по сигурност. Тихомир Стойчев посочи, че в разпространените записи няма нищо притеснително. Той допълни, че от тях става ясно само, че тече проверка на КПКОНПИ срещу Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена (тогава Генчева).

„Ако сегашната г-жа Радева е била назначена на две длъжности и как е станало това – са неща, които ще се изяснят сега. За мен е непонятно защо този разговор не се състои в кабинет, ако има нещо подозрително“, допълни бившият шеф на ЦСБОП.

Иван Гешев: Има досъдебно производство, свързано с президента

Междувременно съпругата на президента Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена коментира във Фейсбук рaзпрocтрaнeнитe oт прoкурaтурaтa CРC-тa: "Приятeлкa звъни oт близo двa чaca. Нямa дa вдигнa! Държaвнaтa измянa дeбнe oтвcякъдe...".

Припомняме, че вчера бяха разпространени материали, свързани с разследване на опит за саботиране на проверка на КПКОНПИ. Тя е причина за искането на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във КС да тълкува условията, при които може да се започне наказателно производство срещу действащ президент.

Формулировката е "деяния на група лица, които осъществяват действия, включително обещаване и даване на дар и облага, водещи до нерегламентирани контакти с длъжностни лица от Министерство на отбраната".

Румен Радев: Не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции

В първия разговор от 23 април м.г. участва „неустановен с категоричност мъж, който вероятно е президентът на републиката Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на“, който говори с началника на ВВС ген.-майор Цанко Стойков. Двамата обсъждат проверка на КОНПИ „за назначаването на Деси“ (според прокуратурата – настоящата съпруга на президента Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена, при назначаването си - все още Генчева) като пиар на ВВС.

"Аз съм дал указания каквото може да не пращаме, няма да го пращам", заявява Стойков, като уточнява, че става дума за "Деси": "Какви договори е имала, ползвала ли е някакви жилища, кой ги е плащал". Мъжкият глас, за който се предполага, че е на президента, отбелязва, че "това са абсолютни простотии", но държи да бъде държан в течение. Стойков е категоричен: "Ама за какво да даваме обяснения, бе?! Ние ще кажем - нямаме тия данни въобще".

Следват два други разговора, които Стойков води с негови служители, в които се обсъжда как да се подходи по отношение на проверката.В единия разговор (провел се на следващия ден) единият подчинен коментира: "Според мен не трябва да крием, защото, ако се разбере, че крием...". Той отбелязва и че КПКОНПИ не може да разследва конфликт на интереси в минало време и това може да се превърне в основание да се отбият исканията за допълнителна информация.

За исканията за информация и начина, по който във ВВС са реагирали на тях се разбира от третия разговор, който всъщност е най-ранен - от 16 април м.г.В постановлението с дата 23 януари се посочва, че "пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ се осуетява поради укриване на документи, като част от тези документи касаят лицето посочено по-горе и с което президентът вероятно се намира в брачна връзка".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2533 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Манев

2020.01.29 | 09:30

1

Президента атакува цял народ, защо той да не бъде атакуван? Не му ли увря главата че толкова негативизъм води до много въпроси които не са в негова полза.

2020.01.29 | 12:43

4

Подкрепям ви напълно.

2020.01.29 | 10:03

2

Изложихте се с мотивите си ,които са изфабрикувани след политическа поръчка .Народа ще ви търси отговорност за деянията ви

2020.01.29 | 12:42

3

"Народа" изби и ограби цвета на нацията веднаж. стига сте спекулирали с (народа)

Добави коментар

Водещи новини