Парламентарна комисия отхвърли поправки на БСП в Закона за горивата

  • 21 януари 2020 20:37

  • 695
  • 0
Парламентарна комисия отхвърли поправки на БСП в Закона за горивата
© Булфото (архив)

Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата в парламента отхвърли предложенията на БСП за промени в Закона за горивата. Поправките засягаха броя на бутилките за газ пропан-бутан и техническите изисквания за безопасност към пунктовете за пълнене на газови бутилки.

Единствените предложения между двете четения на законопроекта бяха тези на левицата и бяха отхвърлени от парламентарната комисия. Преди това обаче те противопоставиха дребните търговци в бранша.

В НС обсъждат промени в закона за икономическите дейности

От Асоциацията на разпространителите на бутилиран пропан-бутан възразиха срещу редуцирането на изисквания брой бутилки от 10 000 на 1000 с мотива, че са инвестирали по 250 000 евро, за да изпълнят изискванията на закона.

Затова от БСП предложиха броят на бутилките да зависи от годишния оборот на фирмите.

Това пък срещна отпор от Асоциацията на търговците и превозвачите на горива с мотива, че би означавало монопол и фалити на малките пълначни станции в малките населени места.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено заедно с другата поправка от левицата за повече технически контрол на пунктовете за пълнене на газови бутилки, предаде БНР.

Очаква се утре парламентът да гласува окончателно закона.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти

Последвайте канала на

Novini.bg
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини