Борисов за речта на Тръмп в Давос: Имаше много оптимизъм в нея

  • 21 януари 2020 18:02

  • 778
  • 5
Борисов за речта на Тръмп в Давос: Имаше много оптимизъм в нея
© Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна със заместник-държавния секретар по икономически растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крач в рамките на годишната среща на Световния икономически форум в Давос. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов и Крач обсъдиха речта на американския президент Доналд Тръмп по време на форума в Давос.

Доналд Тръмп заклейми пророците на екоапокалипсиса

„Имаше много оптимизъм в нея. Радвам се, че нашето стратегическо партньорство е точно в тези сфери, за които Тръмп говори - работни места, доходи, сигурност, мощна икономика“, отбеляза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Българският премиер добави, че в Давос е разговарял с Иванка Тръмп, която е част от американската официална делегация на форума като съветник на президента.

Борисов усмихна Иванка Тръмп

„Идеята, която тя има, е много важна за нашия регион и е в сферата на безработицата сред младите хора“, посочи Борисов.

Българският министър-председател акцентира пред заместник-държавния секретар на САЩ, че тази година в София ще се проведат две големи мероприятия - процесът „Акаба“, който страната ни организира с краля на Йордания и Берлинският процес, който България домакинства съвместно с Република Северна Македония.

В хода на разговора Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изтъкна още, че енергийният сектор дава широко поле за сътрудничество между България и САЩ. „Партньорството ни в тази област има потенциал да допринесе за укрепване на енергийната сигурност на страната ни и за диверсификация на енергийните източници и маршрути, включително посредством внос на втечнен природен газ при изгодни за България условия“, подчерта министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той отбеляза, че страната ни високо оценява подкрепата на американските партньори за изпълнение на приоритетни инфраструктурни проекти като междусистемната газова връзка Гърция-България и проектирания терминал за втечнен природен газ при Александруполис.

„Запазване на ключовата роля на България на газовата карта на Европа е от стратегическо значение“, категоричен бе министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
778 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Choko

2020.01.21 | 19:55

2

Дали ще доживеем да чуем от вашата уста някаква критика относно Америка ваше превъзходителство или треперите да не ви бутнат столчето че тогава ще дойде Видов ден.

2020.01.21 | 23:37

5

не си ли чел доклада за Борисов дръпнат от американските компютри от джулиан асандж. там пише всичко за висаджийските му години, тировете в унгария и по скорошните далавери. а е гъкнал, а излиза матряла офицялно. те са си го избрали такъв, да ги слуша.

GO

2020.01.21 | 22:09

4

A V4ERA PRAVI SVIRKI NA CHEFA NA LUKOIL

Ерни

2020.01.21 | 20:14

3

Браво Генерале

2020.01.21 | 18:41

1

Е къ разбра?

Добави коментар

Водещи новини