Борисов към Пленкович и Тачи: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали

  • 21 януари 2020 11:54

  • 588
  • 0
Борисов към Пленкович и Тачи: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали
© Правителствена информационна служба

Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. Бъдещето на страните от Западните Балкани минава през европейската им интеграция. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи.

Тримата разговаряха след провеждането на панела, посветен на диалога за дипломацията на Западните Балкани в рамките на годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

Министър-председателят Борисов акцентира върху ценностите, които обединяват както държавите членки на ЕС, така и страните, които се стремят към присъединяване в европейското семейство. Във фокуса на разговора между Борисов, Пленкович и Тачи бе също значението и ролята на НАТО за сигурността в региона.

Топла среща между Борисов и Мевлют Чавушоглу

Премиерът Борисов приветства решението на Хърватското председателство на Съвета на ЕС да продължи да поставя високо в дневния ред на Европа европейската перспектива на Западните Балкани и планираната през май Среща на върха ЕС-Западни Балкани в Загреб.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини