Хамид Хамид: Конституционните права на българските граждани са нарушени, заради партийни сметки

  • 17 януари 2020 10:30

  • 530
  • 0
©

Машинното гласуване е много важно. ДПС е отстоявало тази теза и треди. За нас са изключително важни спазването на конституционните права на българските граждани. Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид по време на срещата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с представители на изпълнителната и законодателната власт за проблемите в изборния процес, предаде репортер на Novini.bg.

Конституционните права на българските граждани са нарушени, заради чисто партийни сметки. Важно е да се изясни въпросът с уседналостта, за да се пресече изборния туризъм“, изтъкна той.

НА ЖИВО: Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

„Стана модерно да говорим за препоръките на Венецианската комисия. През последните 10 г. тя ни посочва онези права на българските граждани, които са нарушени, но политиците мълчат по тази тема. Тя явно е неудобна. Преференциите се превърнаха в средство за контролиран или корпоративен вот. Този проблем трябва да бъде решен законодателно“, смята Хамид.

„ДПС беше една от паритиите, които подкрепиха електронното дистанционно гласуване. Технологиите се развиват и е неизбежно това да се случи един ден. Въпреки, че в Естония  този вид гласуване се провали, това не значи, че не трябва да го въвеждаме. Технологиите са бъдещето и трябва да се възползваме“, подчерта той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини