Марияна Николова се срещна с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции

  • 15 януари 2020 16:46

  • 386
  • 1
Марияна Николова се срещна с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции
© Министерски съвет

„Отдаваме важно значение на привличането на инвестиции в българската икономика. Понастоящем страната ни се стреми да развива капиталоемки и иновативни производства с висока добавена стойност“.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на срещата си с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции сър Дани Александър, съобщиха от правителствената информационна служба. В рамките на разговора в централата на банката в Пекин сър Дани Александър представи финансовата институция и портфолио от проекти в държавите членки, за които са били осигурени средства. Те са основно в сферата на инфраструктура, транспорт и свързаност, ВиК и енергетика.

Марияна Николова заминава на посещение в Китай

Вицепремиерът Николова подчерта, че икономическият растеж е пряко свързан и с развитието на инфраструктурата в България. „Страната ни има подготвени редица проекти, които дават възможност за партньорства и сътрудничество, както и за предложения за иновативни финансови модели на финансиране, неизискващи държавни гаранции“, подчерта Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. Домакините отправиха покана към България да стане член на банката. Срещата се състоя в навечерието на четвъртата годишнина от създаването на институцията, чиито страни учредители са били 60, а в момента членовете й надхвърлят 100.

По-късно заместник министър-председателят Николова проведе среща с Янг Хонг Тао, кмет на град Дъджоу, провинция Шандун, и ръководството на корейско-китайската компания „Сонго моторс“. През декември 2019 г. в Министерския съвет в присъствието на вицепремиера Николова беше подписан меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни средства у нас. Подписа си под документа тогава положиха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и изпълнителният директор на „Сонго моторс“ заедно с италианския им партньор - „Хадид холдинг“.

Марияна Николова заминава на посещение в Китай

Целта на срещата между вицепремиера Николова и кмета на град Дъджоу Янг Хонг Тао беше финализирането на разговорите за планираната инвестиция у нас в размер на 200 млн. долара. Кметът увери българския вицепремиер, че проектът е представен пред местното правителство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2020.01.15 | 18:09

1

Чудесни резултати от посещението!
Накратко - г.. път видя!

Добави коментар

Водещи новини