Марияна Николова участва в отбелязването на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето

  • 26 ноември 2019 18:12

  • 277
  • 0
Марияна Николова участва в отбелязването на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето
© Министерски съвет

„Конвенцията на ООН за правата на детето представлява цялостен и подробен международен документ, гарантиращ правата на всяко дете. Тя е символ на безпрецедентен международен акт, който е най-подкрепяният в цивилизационната ни история“.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на тържественото заседание на Националния съвет за закрила на детето, който отбеляза 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, съобщиха от правителствената пресслужба. „Трябва да гарантираме, че всяко дете ще живее в семейна среда, ще има достъп до здравни грижи и ще получава качествено образование“, подчерта вицепремиерът Николова. Тя посочи, че България е утвърдила принципите на Конвенцията в Закона за закрила на детето, в Семейния кодекс, в Закона за предучилищното и училищното образование, в Закона за здравето.

Министър Петков категоричен: Усилията ни са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство

В тържественото заседание участваха министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , националният омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита, заместник-министри на младежта и спорта, на културата, на образованието, представители на неправителствения сектор и други членове на Съвета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини