МТСП организира кариерен форум за българи в Австрия на 21 януари

  • 14 януари 2020 11:28

  • 245
  • 0
МТСП организира кариерен форум за българи в Австрия на 21 януари
© Novini.bg

Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ще продължи и през 2020 г. да организира кариерни форуми за българи в държавите в Европа, в които има най-голям процент обучаващи се или вече завършили наши сънародници. Първото събитие от тази инициатива предстои на 21 януари във Виена, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

В кариерното изложение в столицата на Австрия ще участват австрийски инвеститори в България, които ще представят работни места и възможности за професионално развитие в различни градове у нас.

Форумът се организира от Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена. В събитието ще участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, която ще запознае присъстващите с възможностите за заетост в България и ще представи програмите за повишаване на професионалната квалификация, трудовото и социално законодателство, мерките за съчетаване на личния и професионалния живот.

Назначен е нов член на Управителния съвет на „Сребърния фонд“

В изложението със свой щанд ще се включи и Агенцията по заетостта. Нейните експерти ще консултират посетителите за услугите и мерките, насочени към подпомагане на младежи за професионална реализация в България.
Кариерният форум в Австрия ще се състои на 21 януари от 16,30 часа в сградата на Австрийската стопанска камара, на адрес: Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien.

Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират на следния линк: https://karriereinbulgarien.eventbrite.com.

До края на 2020 г. Министерството на труда и социалната политика планира кариерни форуми в Лондон, Великобритания /7 март/, Кьолн, Германия /25 април/, Мюнхен/Берлин, Германия /16 май/, Виена, Австрия /17 октомври/.

Бюджетът на ОП "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г. ще се удвои до 4 млрд. лв.

През 2019 г. МТСП организира изложения в Австрия, Великобритания, Германия и Нидерландия. На всеки форум между 20 и 35 водещи компании от всички сфери на икономиката представиха възможности за работа в България.

Проведените сред участниците във всички форуми анкети са показали, че значителна част от присъстващите младежи се чувстват мотивирани да започнат или продължат професионалния си път у нас и са открили интересни фирми/позиции за бъдещото си кариерно развитие.

Последвайте канала на

Novini.bg
245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини