Томислав Дончев: Действията на прокуратурата нямат политически характер, но имат политически последици

  • 11 януари 2020 10:50

  • 2169
  • 12
Томислав Дончев: Действията на прокуратурата нямат политически характер, но имат политически последици
© Фейсбук

„Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има“, заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в студиото на "Тази събота" по повод на ареста на министъра на околната среда Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

„Действията на прокуратурата нямат политически характер, но имат политически последици", заяви вицепремиерът.

Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов, каза Дончев.

„Няма да коментирам министър Петя Аврамова. (…) Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, заяви вицепремиерът.

Повод за неговото изявление бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след ареста на екоминистъра Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

„Тези разпри кой е по-виновен“ не помагат, в момента е по-важно да се мобилизираме, за да разрешим кризата с водата в Перник, коментира вицепремиерът изказването на своя колега Красимир Каракачанов.

Арестът на министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе предизвиква трус в правителството, но „пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс“, а министрите няма имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

Нено Димов е задържан за 72 часа, вижте в какво го обвиняват

Има министър, към когото има упреци, и ако не се смени, отново ще има упреци, каза Дончев по повод на оставката на министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, която определи като нещо нормално за политическата динамика и не смята, че третия кабинет на Бойко Борисов има по-голямо текучество на министри в сравнения с предишните.

„Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната“, смята Дончев, но отбеляза, че  правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник не е имал информация дали Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди.  

Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните, отбеляза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, според когото водният сектор е изключително сложен, тъй като в него са замесени 5-6 министерства.

Адв. Ина Лулчева: Наказание за това, че си се съобразил с предложения от компетентни лица е доста прекалено

Макар че отказа да коментира работата на регионалния министър Петя Аврамова, вицепремиерът разкри, че е имал остър разговор с нея и министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе по повод на водната криза.

„Имам критики как се управляват ВиК дружествата в страна“, каза Дончев, който смята, че ако са били подменени тръбите преди 5 години, нямало да се стигне до водната криза сега.

Следващата седмица предстои да се събере калиционния съвет. Новият министър на екологията трябва да е отново от квотата на ВМРО, „така е редно“, каза вицепремиерът.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник поднесе зивн иненията си на перничани за ситуацията с водния режим, в която се намират, макар да отбеляза, че не се чувства персонално отговорен.

По повод вота на недоверие, внесен от Корнелия Нинова, вицепремиерът смята, че е „скверно да се прави политика, използвайки страховете на хората“, а оставането на едно правителство на власт не е самоцел, въпросът е да върши работа.

Последвайте канала на

Novini.bg
2169 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Отвратен

2020.01.11 | 13:45

12

Защо Борисов не е в затвора за безбройните безобразия в България и за малтретирането на българските пенсионери?

Правителство и община

2020.01.11 | 13:24

11

Превърнали сме България се във феодални имения, където шепа боклуци се разпореждат с гражданите данъкоплатци и избиратели като с боклуци. В Китай да има масов разстрел на кметство и министри за това престъпление срещу държава и народ.

Хахаха

2020.01.11 | 12:48

10

Гробарите ги хвана шубето...ще има айе до...

Х

2020.01.11 | 12:46

9

Номер 6,Томито

Нагли

2020.01.11 | 12:31

8

Дончев какво говориш празни приказки Аврамова кадее тя данее министар на колтурата , защо нее в Перник. или взатвора

2020.01.11 | 12:18

7

Разбра ли какво иска да каже господин Дончев, че аз съм последен в листата на чакащите даже и фактура ще му издам, хахаха

до Дончев

2020.01.11 | 11:59

6

Явно Петя има голям политически чадър които добре я пази

Катя

2020.01.11 | 11:49

5

И ас мисля че главния виновник е министарката за вода ,пътища , и че. станахме сметище на европа.

2020.01.11 | 11:37

4

Защо министарката нее взатвора

Ася

2020.01.11 | 11:34

3

Правилно ,ако влезне и тя ще се види че има закони

Добави коментар

Водещи новини