Дончев предупреди, че годината за кабинета "Борисов" ще е тежка

  • 17 януари 2020 21:34

  • 22172
  • 8
Дончев предупреди, че годината за кабинета "Борисов" ще е тежка
© Кадър БНТ

2020 г. ще е натоварена година със сериозни предизвикателства за работата на правителството. Това стана ясно от коментара на вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването "Панорама" по БНТ.

Той призна, че кризата с Перник е съвместима с тази отпреди осем месеца, когато ГЕРБ бе ударена "репутационно" по отношение на неини представители. Настова обаче да не се внася психоза сред населението, да не се говори за "внасяме боклук от Африка". Дончев репликира на депутата Крум Зарков от БСП с думите, че народът ни е един и трябва да си пазим хората.

"Тази криза е прагматична, засяга много граждани", коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той увери, че ГЕРБ работи за справянето с грешките.

"И на най-големия стратег, освен да крои стратегии, трябва да си гледа и в краката, за да не се спъне в някой камък", коментира той. И подерта, че не трябва да има политика на инат.

Борисов свиква среща за водната криза в Перник

Кабинетът търси решения за Перник
Още утре предстои среща на премиера Бойко Борисов с отговорните министри по казуса Перник. Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник съобщи в аванс, че утре ще се каже окончателното техническо решение и какъв друг водоизточник ще бъде използван, за да потече вода към Перник. На въпрос на водещия Бойко Василев, вицепремиерът каза, че не става въпрос за доставяне на вода от източник от София. По думите на Дончев се разбра, че от 45 дни до два месеца трябва да се случи това.
"За водата на Перник е виновно първо човешното бездействия, второ - липсата на валежите", смята още Дончев.

Съдбата на ВиК сектора
Темата за обединението на ВиК дружествата не е била разяснена правилно след обявяването й в сряда.

"Това не е спонтанна идея, описана е в доклад от 2017 г. Става въпрос за холдинг, а не сливане в мегаструктура, в който ще притежава държавата малко над 50%. Ползвата е по-добро управление и скъсване с някои местни зависимости, възможност за създаване на централен капацитет", разясни Дончев.

По-думите му 1 млрд. лв. е сериозна сума, която се предвижда да бъде насочена за сливането на ВиК дружествата, но напомни, че те няма да са достатъчни за решаването на всички проблеми в сектора.

"Нуждите във водния сектор са огромни, необходимостта е над 10 млрд. лв., дори 15 млрд. лв., които не може да бъдат осигурени лесно", каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"В крайна сметка, знаете ли кога са последните масови инвестиции - от края на 70-те. Не говорим за проблем от 10 г., а за проблем над 35-40 години", коментира още той.

Показаха още доказателства за вината на Нено Димов

Новите жанрове в прокуратурата

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник направи интересен коментар за ареста на доскорошния си колега Нено Димов. По думите това е неприятна случка, но "при всички случаи това е нов смел подход на прокуратурата.

"Ако има нещо добро в тази тъжна история, ще се развали усещането, че няма безнаказани. Това са вече нови жанрове. Пътят от бюрото до съдебната скамейка е много  къс", каза Дончев.

Още в началото на телевизионното си интервю вицепремиерът каза, че темата за боклука е много сериозна.

"Очевидно е, че трябва да пренастроим контролните функции на институциите, за да няма злоупотреби. Тук въпросът е къде какво и как се гори. Очевидно службите на МОСВ трябва да бъдат пренастроени, за да станат по- силни и по-непробиваеми", каза Дончев.

И подчерта - здравето на хората е първостепенно.

До края на годината ще се внесе нова апликационна форма за АМ "Струма"

АМ Струма не е провалена

От изказването на вицепремиера се разбра, че правителството не е зачеркнало автомагистрала Струма. Дончев обясни, че ще има преразглеждане на екооценките, ще се изчистят дефектите и ще се търси нов вариант. Апликационната форма отново ще бъде подадена след 8 месеца, като това е било договорено и с Еврокомисията.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
22172 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
попа

2020.01.17 | 22:33

1

Тоя образ ми прилича на маймуна.

Отчето

2020.01.18 | 12:54

8

Ти да не би да си човек?
Най-вероятно си грозен и зъл ТРОЛ...

До Дончев

2020.01.18 | 08:57

7

Не искаме психотерапия от БОКЛУК
Играе играта Н. Димов.
Да очаква същия завършек.

2020.01.18 | 07:33

5

Със тези проблеми само ПП ГЕРБ може да се справи.И само ГЕРБ може да подсигори тези големи пари.Гн Цонев от дпс иска власта,ми нали гн Амед Доган ще засмучи всичките милиярди покагащисе за БГ.Нинова е по гладна със Решетников и Русия.Ужас недай боже!!!

трола

2020.01.18 | 08:21

6

Крум УСРАНИЯ .Е Б Е ГО ВСЕКИ,КОЙТО СИ ПЛАТИ.

2020.01.18 | 04:02

4

Докато властимащите отчитат ,,грандиозни " успехи ,90% от българите живеят на прага на бедността без достойно заплащане и намаляващи права ,на фона на растящи цени и несигурност.

До Дончев

2020.01.18 | 01:54

3

Дончев се подиграва , природата ли пусна водата към теца тапако и природатали докара боклука от италия -. не природата а ние сме виновни че избрахме боклуци да ни управляват.

До Дончев

2020.01.18 | 01:52

2

Дончев се подиграва , природата ли пусна водата към теца тапако и природатали докара боклука от италия -. не природата а ние сме виновни че избрахме боклуци да ни управляват.

Добави коментар

Водещи новини