Захариева: България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските потребители

  • 08 януари 2020 08:45

  • 532
  • 6
Захариева: България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските потребители
© Булфото (архив)

В Истанбул ще се обсъдят световните теми. България успява да бъде в добри отношения със стратегическите партньори. Идеята на стратегическия диалог не е да се убеждаваме, а да работим в интерес на всички страни. Най-важно е българският интерес да бъде защитен и мисля, че това прави българската дипломация и българското правителство. Това заяви министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Припомняме, че днес от 15.00 ч. в Истанбул ще се състои церемония по пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток". Премиерът Борисов и руският президент Путин ще участват в откриването, на което домакин е турският президент Реджеп Ердоган. Очаквайте подробности от събитието от репортер на Novini.bg.

Тежка програма за Бойко Борисов днес в София и Истанбул

"Има планове за участие на България в терминала за втечнен газ в Александруполис. "Турски поток" се строи изключително бързо. Сигурна съм, че ще се изчисти недоразумението между България и Русия", разкри още външният министър.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин заяви, че България нарочно протака продължението на "Турски поток". Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли това, като каза, че строителството продължава с бързи темпове. 

"България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските потребители. Работата по реална диверсификация ще доведе и до по-ниски цени на газта. Пътят на газа не заобикаля България", каза още тя. 

"Убийството на Касем Солеймани е факт. Не можем да даваме оценка дали след смъртта му светът е по-мирен. Изключително критичан е ситуацията в Ирак. Тази ситуация може да задълбочи проблема в района. Ситуацията е нестабилна. Изтеглянето на военните от НАТО, САЩ и България е грешка - те са там, за да поддържат мира. България призовава в Багдад и Техеран да се опазва неприкосновеността на военните", отговори Захариева на въпрос за ударите на Иран по американски военни бази в Ирак. 

Иран удари САЩ в Ирак. Има загинали

"Българските военни вече не са на място, в режим на изчакване са", допълни Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
532 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.01.08 | 11:57

6

Най-хубавия е амереканския както емериканските марици ,заради които народа плаща баслословни не законни цени

2020.01.08 | 09:19

2

Не,свирките ги оставям за теб, че си по голям майстор.

2020.01.08 | 10:56

5

научих се от женати

ХА ХА ХА ХА

2020.01.08 | 09:20

3

Най- тъпия и глупав външен министър до сега !!

2020.01.08 | 09:28

4

Ти си най умния от всички хахаха

2020.01.08 | 09:03

1

абе куха лейко , какво разбираш ти от газ , това да не е да правиш свирки .

Добави коментар

Водещи новини