Захариева се похвали с посещението на Папата

  • 27 декември 2019 09:39

  • 291
  • 1
© Novini.bg

Посещението на Папа Франциск у нас е може би най-ключовото събитие за страната ни. Това смята външният министър Екатерина Захариева, която обобщи работата на ведомството си за 2019 г.

Светият отец пристигна в България през май месец. Той посети освен София и Раковски. Имаше лична среща с премиера Бойко Борисов. А освен неговото идване у нас, Екатерина Захариева изтъкна и като важно посещението на министър-председателя в САЩ. Борисов беше приет в Белия дом от президента на САЩ Доналд Тръмп.

"От 9 г. нямаше посещение на български външен министър в Москва", открои още Захарива и подчерта, че през март руският премиер Дмитрий Медведев е бил в България.

Борисов събира министрите на извънредно заседание

Външният министър наблегна на Брекзит. Тя посочи, че страната работи усърдно, за да бъдат нашите сънародници на Острова запознати с промените. В тази връзка тя спомена, че нови документи могат да се вадят по електронен път, а по пощата могат да се получават. Отпаднало изискването само МВнР да поставя т.нар. апостил. Това вече може да се прави и от областните дирекции.

"130 000 бг граждани живееюи във великобритания имат вече статут за дългосрочно пребиваване", каза още Захариева.

"Това с Борис Джонсън го договорихме и той си удържа на думата", вмъкна на свой ред премиерът Борисов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
отбиване на номера

2019.12.27 | 10:59

1

папата дошъл и това е събитие на годината? това е срамота и обида за България, ако това е най-голямото събитие. значи правителството нищо съществено не е направило.

Добави коментар

Водещи новини