Постъпили са четири жалби, с които се оспорват пълномощията на кмета на Благоевград

  • 30 декември 2019 17:57

  • 1107
  • 2
Постъпили са четири жалби, с които се оспорват пълномощията на кмета на Благоевград
© YouTube

В Административния съд в Благоевград са постъпили четири жалби против решение на Общинската избирателна комисия/ОИК/ - Благоевград от 20 декември, с което отказва да прекратят предсрочно пълномощията на кмета на общината Румен Томов, съобщават от пресцентъра на съда.

Решението на ОИК е оспорено от областния координатор на ПП ГЕРБ Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна, жалби са депозирани и от ПП МИР чрез Албина Анева, от ПП "Нова алтернатива" чрез пълномощник Христо Христов и от ПП "Свобода" чрез пълномощника си в Благоевград Илия Илиев, посочват от съда. От там допълват, че със свое решение ОИК Благоевград отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Томов, обявен за избран за кмет на Община Благоевград по подаден сигнал с твърдение за нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

ОИК-Благоевград взе решение по казуса с пълномощията на кмета Румен Томов

Сигналът беше подаден в ОИК от предишния кмет Атанас Камбитов, а в него е посочено, че Румен Томов не е заличил своя фирма от Търговския регистър в законоустановения срок. В сигнала е посочено още, че Томов е сключил сделка за продажба на фирмата си и я е прехвърлил в полза на сина си, но тя продължава да бъде вписана в Търговския регистър.

Последвайте канала на

Novini.bg
1107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
щом не е герп

2019.12.30 | 20:35

2

Вероятно тия около бившия кмет, и тия с "къщите за тъщи" са много печални от загубата му и сега май драпат яко да "назначат" поредния от герп за да продължи лапането.... в Несебър същото, с Иванчева същото...явно трябва да са само от герп! Защо ли?

2019.12.30 | 20:05

1

Кметовете трябва даса безгрешни,при най малката издънка и вън и на съд.

Добави коментар

Водещи новини