Благоевград е на прага на нови избори, след гаф на екипа на Румен Томов

  • 10 декември 2019 15:59

  • 2511
  • 1
Благоевград е на прага на нови избори, след гаф на екипа на Румен Томов
© Кадър: YouTube

Скандално разкритие, което може да коства кметския пост на новоизбрания градоначалник Румен Томов, проверка установи, че кметът Томов работи в абсолютно нарушение на закона, тъй като не е заличил фирмата си в Търговския регистър и все още е търговец по смисъла на закона.

Днес екскметът Атанас Камбитов сезира Общинскта избирателна комисия за закононарушението с искане за извършване на проверка и постановяване на решение, с което да бъдат прекратени предсрочно правомощията на кмета Румен Томов. Камбитов направил справка и установил, че Томов е сключил сделка за продажба на търговското си предприятие и е прехвърлил същото в полза на сина си на 27.11 2019г. и това обстоятелство не санира извършено нарушение, тъй като "ЕТ Румен Томов - Алма-М" не е заличен от търговския регистър и към момента продължава да е вписан като търговец по смисъла на ТЗ.

Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен търговец, с нов ЕИК, а кметът на община Благоевград не е поискал от търговския регистър заличаването му като търговец в законоустановения срок до 4 .12. 2019 г.,пише в жалбата си до ОИК Атанас Камбитов. Това е категорично закононарушение, което води сериозни последици за Томов.

Защо не функционира депото за отпадъци в Благоевград?

Ще прекратили ОИК, чийто председател свиква спешно заседание правомощията на Томов. Какво ще бъде поведението на 13-те политически сили, които го подкрепиха в избора и ще поискат ли прекратяване на правомощията му, това е въпросът Припомняме, че месеци наред екскметът Камбитов без вина бе разтъкаван от съветници и БСП по повод на техническа грешка в ТР. Месеци наред искаха прекратяване на правомощията му, та дори и след категорично прокурорско становище, че Камбитов е спазил изискванията на закона при встъпване в длъжност, искайки да бъде заличен незабавно от регистъра“ - нещо, което сегашният кмет не е направил.

Потърсен за коментар от struma.com екскметът Камбитов заяви: "Да, има категорично закононарушение, по време на моето управление с казус, които няма нищо общо с този политически лица и партии, поискаха предсрочното ми прекратяване, независимо, че по никакъв начин не бях в нарушение. Сега както е казано с техните камъни по техните глави, защото те въведоха този начин на работа в областния център. Или видя се, че който копае гроб другиму, знаете продължението".

Съгласно ЗМСМА 30 дневният срок за заличаване тече от деня на обявяване на изборния резултат и решението на ОИК. Интересна ми е позицията на политическите партии, представени в Благоевград по това закононарушение, което поставя кметът Томов в ситуация да бъде с предсрочно прекратени правомощия, каза Камбитов. За случая ще бъде сезирана и прокуратурата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цецка

2019.12.10 | 19:45

1

Браво Камбитов! Само така!

Добави коментар

Водещи новини