ОИК-Благоевград взе решение по казуса с пълномощията на кмета Румен Томов

  • 20 декември 2019 19:38

  • 1350
  • 1
ОИК-Благоевград взе решение по казуса с пълномощията на кмета Румен Томов
© Булфото (архив)

Общинска избирателна комисия – Благоевград отказа да прекрати пълномощията на кмета на Общината инж. Румен Томов.

На заседанието, което бе свикано по сигнал за нарушение на нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, присъстваха всички 13-членове на комисията, с което то бе обявено за легитимно. За прекратяване пълномощията на кмета инж. Румен Томов гласуваха четирима, против бяха девет, нямаше въздържали се, съобщи радио Фокус.

Благоевград е на прага на нови избори, след гаф на екипа на Румен Томов

На 11 декември се проведе първото извънредно заседание на Общинска избирателна комисия – Благоевград. То бе свикано по сигнал, внесен от бившият кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов. В жалбата, подадена от него до комисията се твърди, че при извършена от него справка в електронната система на Търговски регистър, е установено, че Кметът на община Благоевград, понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма. Според д-р Камбитов това представлява нарушение на императивната разпоредба на чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, и е основание за предсрочно прекратяване на правомощията на Томов като Кмет на общината. Обстоятелствата, че Томов е сключил сделка за продажба на Търговското си предприятие и е прехвърлил същото в полза на сина си на 27.11.2019 година не санира извършеното нарушение, допълва в жалбата си д-р Камбитов. Той уточнява, че Томов не е поискал от ТР заличаването му като търговец в законоустановения срок до 4 декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалист

2019.12.20 | 21:36

1

Авторът на статията е много зле. Както пишеш д-р пред фамилията на бившия "кмет"(падежки селяк) , така напиши и инж. пред фамилията на сегашния кмет. Какъв доктор е този палячо.... И не стига , че сте жалки , но и сте неграмотни....

Добави коментар

Водещи новини