Кметът на Стара Загора оттегля предложението за повишаване на такса смет

  • 14 декември 2019 15:51

  • 752
  • 2
Кметът на Стара Загора оттегля предложението за повишаване на такса смет
© Булфото (архив)

Оттегляме предложението за увеличение на такса смет, което трябваше да се обсъди в Общинския съвет на сесията, насрочена за 19 декември. Това обяви на извънредна пресконференция кметът на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

По думите му решението не е под натиск или заради недоволство. Бюджетът на общината ще компенсира разликата от 1.3 млн. лева и ставките за такса смет ще останат непроменени. Този разход ще бъде за сметка на инвестиционната дейност, изтъкна кметът на Стара Загора.

Няма да вдигат данъците и таксите във Велико Търново

Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен определи като "див популизъм" коментари и изказвания по темата от общински съветници в медиите. "На въпроса защо сега предлагаме това увеличение отговарям - тази промяна нямаше как да се случи преди изборите, както обясняват те, защото времето е сега. Предстои приемане на годишните бюджети на общините. Разглеждането на план сметките винаги се случва по това време ноември - декември. Те се уповават на местните данъци и такси", посочи още кметът.

Кметът отбеляза още, че говоренето за смяна на методиката с изчисляването на член от домакинството също трябва да бъде обмислено добре. "В момента бизнесът поема най-голямата тежест, използваната методика би ударила уязвимите социални групи", каза той.

В пресконференцията участие взеха още общинските съветници Николай Диков, Боян Бабанов, Николай Николов и Дарин Петков.

И в Петрич искат по - високи данъци

Последвайте канала на

БТА
752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.15 | 01:21

2

KMETE KMETE - TZBIRAT TE GRAJDANITE NE MANGALITE

2019.12.14 | 17:24

1

АКО МИНЕ????

Добави коментар

Водещи новини