Йотова благодари на представителите на дипломатическия корпус в България за добрата съвместна дейност

  • 12 декември 2019 12:14

  • 291
  • 0
Йотова благодари на представителите на дипломатическия корпус в България за добрата съвместна дейност
© Президентство

За доброто сътрудничество и през отиващата си година благодари на представителите на дипломатическия корпус в България вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която беше гост на традиционния прием, организиран от Министерството на външните работи. Вицепрезидентът изказа специални благодарности на дамите посланици, с които имат редица съвместни инициативи.

В приветствието си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта огромната роля на дипломацията в днешния все по-разделен свят.

Йотова: Младите момичета в България имат цели и амбиции

„Радикализмът, ксенофобията, отричането на другия не са били толкова силни от години насам, затова са ни нужни професионализъм, добри думи, позитивни послания. През XXI век е много по-лесно да прокараш разделителни линии, да сееш език на омразата, отколкото да проявяваш солидарност, да подаваш ръка“, изтъкна вицепрезидентът и подчерта необходимостта от засилване на ролята на международните организации.

В европейски план Йотова приветства идеята на Франция и Германия за двугодишна конференция, посветена на бъдещето на Европейския съюз. „Именно този диалог трябва да покаже, че в ЕС няма място за двойни стандарти, разделение на център и периферия“, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова: Инициативата за Източното партньорство на ЕС трябва да продължава

„Разчитам във Ваше лице България да срещне съюзници за отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка“, обърна се Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , към присъстващите посланици на страните членки на ЕС. Вицепрезидентът посочи, че следващата пролет предстои преглед на Шенгенското споразумение и изрази надежда този процес да завърши с приемането на България и Румъния, които са изпълнили всички критерии.

Йотова каза, че европейската интеграция на Западните Балкани продължава да стои в дневния ред на българската външна политика, и Албания и Република Северна Македония трябва да получат покана за членство, а процесът по присъединяване на Сърбия и Черна гора да напредне.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини