Илияна Йотова: Държавата трябва да полага повече грижа за читалищата

  • 23 ноември 2019 11:27

  • 401
  • 4
Илияна Йотова: Държавата трябва да полага повече грижа за читалищата
© Президентство

Държавата трябва да полага необходимите грижа за съхранението читалищата, да подкрепя активно тяхното развитие. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на тържеството по повод 90 години от основаването на Народно читалище „Аура – 1929“ в столичния район Възраждане.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна ролята на читалищата за опазване на българщината, за националната идентичност, за патриотичното възпитание на малки и големи. Тази роля не е подвластна времето, а е гарант за здравината на българското общество в бъдещето. „Това усещам при всяка среща, при всяко пътуване в различни краища на България и света. Носителите на възрожденския дух го разпространяват далеч извън пределите на родината. Типичните читалищни дейности са развити във всеки български културен център зад граница, във всяко българско училище. Тяхната магия е толкова силна, че успява да заплени дори и чужденците“, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова награди победителката в програмата „За жените в науката“

Вицепрезидентът връчи на председателя на читалището плакета на вицепрезидента - в знак на признание за активната дейност, духовното израстване и съхраняване на читалищните традиции и по повод 90 години от създаването на НЧ „Аура-1929“, гр. София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
401 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.11.23 | 12:30

1

АМи направи нещо Tи ма, де.белано с 1,5 см висoкото чело!

ТИ СИ все пак ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ на тази държава!

Престанете с льотчика да говорите за тази държава все едно е някоя чужда и вас не ви засяга, червени нагли боклуци!

2019.11.23 | 18:05

4

Те какви правомощия имат бе , троле ? всичко е в ръцете на Бойко ти Борисовия , президентът кво мислиш , и той е във филма , само ,че играе друга роля . Нали и двамата са расли по соца, не ги ли виждаш ,че и двамата най-вероятно са извънбрачни деца на тато , погледни портрер на Живков и сложи до него този на банкянския простак и на льотчика и събери 2+2 само ,че да знаеш че в България 2+2 никога не е 4.

Елена Йончева

2019.11.23 | 16:03

3

ПЕРНИК ИЗБРА ПРОМЯНАТА-ТЯ Е ФАКТ.СКОРО И РИЖИМ НА ТОКА

2019.11.23 | 13:42

2

От тая разпльоканата и чеп за зеле не става

Добави коментар

Водещи новини