Антон Кутев разкри ще се разпадне ли ПГ на БСП заради гласуването за шеф на КПКОНПИ

  • 12 декември 2019 11:04

  • 1751
  • 2
© БСП (архив)

Според мен има разцепление в парламентарната група. Вчера си пролича.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от БСП Антон Кутев, предаде репортер на Novini.bg. Той коментира темата за разделението в парламентарната група на БСП по повод гласуването за избор на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Припомняме, вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви от трибуната на НС, че партията няма да подкрепи Цацаров, след което 27 депутати от БСП все пак гласуваха "за". Днес от ръководството на партията разпространиха официална позиция, в която се заявява, че парламентарната група на "БСП за България" има политическо решение за неподкрепа на Сотир Цацаров и всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност. "Тълкувам малко особено обръщението на ръководството, защото аз присъствах на тази група и там беше дадена възможност да се гласува отделно. Решението беше, че ние сме против избора на Сотир Цацаров, но даваме правото на всеки да гласува по съвест", разкри Кутев.

БСП с позиция за гласуването за председател на КПКОНПИ

"Гласуването на тези 27 човека категорично не е свързано с бламирането на Корнелия Нинова. Всеки от тях има съвершенно различни мотиви да гласува "за". Става дума за едни други пукнатини, които вчера си проличаха. Става дума за това, че Корнелия Нинова не успя да си удържи единственото на групата. Това е процес, който тепърва започва. Всяко разцепление в левицата ме тревожи и боли. Не мога да бъда говорител на тези хора. Питайте си ги тях защо са гласували така. Това, което стана вчера, не означава, че групата се разпада, но показва, че имаме сериозни напрежения вътре и Корнелия Нинова не може да ги удържи", заяви депутатът от БСП.

Антон Кутев: Има разцепление в БСП. И в парламентарната група, и в партията

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.16 | 12:02

2

Кутев Бсп се разпадна още когато избрахте нинова ментъта.Вие го разбирате но пазите поведение пред гн Путин.Колко сте смешни и жялки,Бойко ве разиграва като руси мечки.

2019.12.12 | 11:35

1

Любовчийката нее за там кьорави ли сте.Червеният инат ги мори.Решетников е назначи.

Добави коментар

Водещи новини