Антон Кутев: Има разцепление в БСП. И в парламентарната група, и в партията

  • 12 декември 2019 08:00

  • 1859
  • 5
Антон Кутев: Има разцепление в БСП. И в парламентарната група, и в партията
© Булфото (архив)

Според мен е факт, че има разцепление в БСП. Засега това са само симптоми. Истинското разцепление ще го видим след няколко месеца.

Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Антон Кутев, който коментира темата, че при вчерашния избор на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията няма да го подкрепи, но впоследствие над 20 депутати от левицата гласуваха "за". "Разцепление има и в парламентарната група. Корнелия Нинова не направи нищо, за да спре това разцепление в групата, да я удържи и консолидира. Това означава, че тя изпуска групата и това ще й коства много занапред. Това разделение в групата ще се задълбочи и ще продължи в партията. Това се дължи на управлението на ръководството. За мен Корнелия Нинова ще спечели вътрешнопартийните избори и едва ли ще загуби поста си на Конгреса. За мен обаче трябва ново лице в партията. Млад човек, който да даде нов тласък. Преди три години се получи нещо такова с Румен Радев, но изпуснахме този момент", заяви още червеният депутат.

Нинова: Няма да подкрепим нито един кандидат за шеф на КПКОНПИ

"Пак ще повторя, че това разцепление ще даде истински резултати след няколко месеца. 30 човека от БСП гласуваха "против" избора на Сотир Цацаров, включително и аз. За мен в последните седем години борбата с корупцията не се водеше на нужното ниво. Г-н Цацаров е изключителен професионалист, но това не означава, че кара колата в правилната посока. Колегите от БСП, които гласуваха "за" Цацаров имат най-различни мотивации. За мен със сигурност имаше натиск над парламента за това гласуване. Тези 30 човека, които гласувахме "против", бяхме единствените", разкри Антон Кутев. 

Сотир Цацаров е новият председател на КПКОНПИ, следобед подава оставка като главен прокурор

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1859 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.12.12 | 18:21

5

Кутев, вие от БСП и да гласувате, и да не гласувате е все едно. Кой ви бръсне за слива. Вие в този парламент сте само фигуранти, не го ли разбрахте това? Нима не разбрахте, че с този си лидер цялата ви партия става само за посмешище?

2019.12.12 | 09:08

4

Кутев защо не попитате тия идиоти, защо са подкрепили тоя дето 8 години произведе само разбойници бандити и престъпници и им служеше като чадър

2019.12.12 | 09:03

3

Кутев пран си братле, но нямате светлинка в тунела заради бетонираните ви мозъци , и заради страха ви че сте насрани в грабежа на държавата и сега се надупвате за да се спасявате по единично

:D

2019.12.12 | 08:17

2

СПИН-ът не прощава на чумавите гей-русофилистици. :)

Бутафорко

2019.12.12 | 08:14

1

На кого му пука за мнението на Техноимпексова.

Добави коментар

Водещи новини