Правителството ще разгледа промени в Надзорния съвет на НОИ

  • 11 декември 2019 07:11

  • 314
  • 0
Правителството ще разгледа промени в Надзорния съвет на НОИ
© Novini.bg

Правителството ще разгледа Проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Това предвижда предварителният дневен ред на Министерския съвет.

На вниманието на министрите ще бъде и приемането на наредба за концесиите за договор за минерална вода, както и Проект на решение за одобряване на изменение и допълнение в Закона за регионалното развитие.

По време на заседанието ще бъде приети и одобрени резултатите от два доклада: от участието на България в заседанието на Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт и тези от заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство от ноември 2019 г.

МС даде 3,1 млн. лв. на ЦИК

Министрите ще разгледат и Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумението в сферата на социалната сигурност между България и Квебек, както и ще отправят предложение до парламента за ратифициране на изменението на споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите и Министерството на благоустройството и регионалното развитие.

В дневния ред на министрите са включени още и два проекта на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на три министерства: Министерството на правосъдието, Министерство на околна среда и водите и Министерство на труда и социалната политика за 2019 г.

Във фокуса на заседанието ще бъде и Проект на решение за прекратяване на дейността на посолството на Република България в Йемен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини