Румен Радев се срещна с участниците в българските олимпийски отбори по природни науки

  • 10 декември 2019 16:27

  • 393
  • 8
Румен Радев се срещна с участниците в българските олимпийски отбори по природни науки
© Пресцентър Президентство

За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай, Япония, това означава, че тя има най-важния капитал за всяка нация - талантливи млади хора, с огромен потенциал, които ще направят така, че България да просперира в бъдеще. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си към участниците в Деветата годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки.

79 медала и грамоти от различни олимпиади и състезания по природни науки са спечелили учениците през 2019 г.

Румен Радев: Българската наука има потенциал

Президентът посочи, че състезавайки се на трудния терен на науката младите хора не само отстояват себе си и работят за напредъка на науката, а работят за бъдещето на България. Радев отбеляза, че един от най-важните стимули към чуждестранните инвеститори, наред с благоприятните условия, които страната ни предлага, са талантливите млади българи и техните постижения. Продължавайте да бъдете лицето на нашата реклама пред света, най-добрата реклама, се обърна президентът към младите хора.

Матей Петков, в 12-и клас в Националната природо- математическа гимназия, който спечели златен медал от Международната олимпиада по лингвистика в Южна Корея тази година, смята, че за да се възползва България от капитала, който са талантливите млади хора, е добре те да останат в родината или да се върнат след като завършат образованието си. Той благодари на учителите и водачите на школи, защото без тях нито един медал е нямало да бъде спечелен. По думите му важна част от успеха са добрите познания по предмета, психологическата нагласа и устойчивост, а също и позитивната нагласа, с която трябва да се тръгва към всяко начинание.

Румен Радев: Няма идеални избори, но нарушенията у нас са недопустими

Евгени Кайряков, на 18 години от Софийската математическа гимназия, сребърен медалист от Международната олимпиада по математика във Великобритания, обяснява успехите с труда. Талантът е до 6-и клас например, оттам нататък е трудното - решаване на задачи, дисциплина, посочи Евгени. Той иска да учи във Великобритания или САЩ, вече е пуснал документите си и чака отговори от университетите, и мечтае да се занимава с нещо, което му харесва - засега това е математиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
393 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.12.10 | 17:35

8

вместо да подобрят образованието обучават по 2-3 ученика да вземат медал, за останалите нищо и после тоя медал нищо не значи, държи си го и пак двойки от ПИСА

2019.12.10 | 17:32

6

До вчера пишехте, че Българските ученици са едни от най-тъпите, според някаква си Европейска статистика, а днеска, че за една година са получили 79 медала и грамоти. Моля, кое е вярно? Споделете.

2019.12.10 | 17:34

7

и двете са верни - медалите не правят ученика умен

2019.12.10 | 17:26

5

ВСИЧКИ УМНИ ХОРА ИСКАТ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ЗА БКП КРЕТЕНИ.

2019.12.10 | 17:23

4

Никой нормален ученик няма да се снима с този предател.

2019.12.10 | 17:20

3

ГНУСНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА УЧЕНИЦИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА ОТ ДЪРТИ ПРЕДАТЕЛИ СЛУГИ НА КОМУНИЗМА И СЪВЕТСКОТО МИНАЛО.

2019.12.10 | 17:14

2

За да се мери България с гиганти означава, че българските политици не познават света.

2019.12.10 | 17:10

1

русофилите много обичат кухите медали

Добави коментар

Водещи новини