Радев проведе среща с клуба на посланиците, говорещи български език

  • 09 декември 2019 15:48

  • 446
  • 0
Радев проведе среща с клуба на посланиците, говорещи български език
© Президенство

Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата, който отваря вратите към историята, културата, хората и дава възможност за истинско опознаване на дадена държава. Това заяви президентът Румен Радев, който проведе днес работна среща с дипломатическите представители, членове на клуба на посланиците, говорещи български език.

Държавният глава подчерта, че в годината, в която страната ни отбелязва 140 години от създаването на българската дипломатическа служба, подобна стъпка е знак за мотивацията на чуждестранните дипломатически представители да развиват отношения на още по-дълбоко приятелство и партньорство с България.

Румен Радев: Няма идеални избори, но нарушенията у нас са недопустими

Срещата се проведе в посолството на Република Полша в България, по чиято инициатива се сформира клубът на дипломатическите представители, говорещи български език. В разговора участваха шестнадесет, акредитирани у нас посланици, които поставиха редица въпроси за демографската криза в България, перспективите за икономическо развитие и подходите към образованието, теми от дневния ред на Европейския съюз, подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Западните Балкани, въпроси в областта на сигурността и други.  

Последвайте канала на

Десислава Станева
446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини