Петя Аврамова: Предложените тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките

  • 05 декември 2019 10:45

  • 319
  • 0
Петя Аврамова: Предложените тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките
© МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно каза по време на форум, че според анализи на експерти от Световната банка /СБ/ предложените за обществено обсъждане тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките, като максималното поскъпване на храните, които са на трапезата на българите, ще е с до 2 стотинки на килограм или литър. Министърът призова да не се спекулира със страховете на хората.

Пътищата не са на ГЕРБ, нито на БСП, нито на една или друга партия, а на всички граждани и затова темата не бива да се политизира, допълни министърът.

АПИ и Световната банка организират форум за тол системата

Тя подчерта, че новата система за събиране на пътни такси се очаква да осигури постоянен и предсказуем източник на средства за ремонти и строителство на нови по-безопасни трасета.

Министърът призова всички, ангажирани с процеса, за максимална мобилизация, за да се изпълни планираното и системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г.

Вижте какви са правилата за партньорите на АПИ в събиране на тол такси

Министърът каза това по време на форум за въвеждането на тол системата, организиран от Агенция "Пътна инфраструктура" и Световната банка - консултант на държавната пътна администрация.

Последвайте канала на

БТА
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини