АПИ и Световната банка организират форум за тол системата

  • 04 декември 2019 12:48

  • 289
  • 0
АПИ и Световната банка организират форум за тол системата
© АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" и Световната банка - консултант на държавната пътна администрация, организират утре форум във връзка с въвеждането на тол системата.

Срещата е в рамките на общественото обсъждане на проекта на тарифа на тол таксите, което продължава до 16 декември, съобщават от АПИ.

Очаква се във форума да участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и др. Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ, ще представи философията и същността на електронната система.

Тол системата тръгва до 1 март 2020 г.

Експерти на Световната банка ще акцентират на най-добрите европейски и световни практики при въвеждането на тол таксуването, принципите за определяне на тарифите у нас и как те ще се отразят на цените на стоките от първа необходимост и на автобусните билети. Ще бъде представен и моделът на функциониране на националните доставчици на услуги и на доставчиците на декларирани данни като партньори на АПИ в тол таксуването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини