Минчо Коралски: Деница Сачева не е случаен човек за социалната система, нека ѝ пожелаем успех

Времето ще покажае дали Деница Сачева ще е по-добър министър от Бисер Петков. Да ѝ пожелаем успех. Тя не е случаен човек за системата и за мен изборът на премиера Бойко Борисов не е случаен.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия изпълнителният директор на Агенцията за хора с увреждания и бивш социален министър Минчо Коралски, който коментира избора на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика. "2018 година беше една много тежка година за социалната област. Подготвяха се три закона - Закон за хората с увреждания, Закон за личната помощ и Закона за социалните услуги. Имаше много протести и недоволство, но законите вече са факт. Законите за хората с увреждани и личната помощ действат от средата на тази година. Истинските резултати от тях ще можем да ги видим в средата на 2020 година. Тогава ще можем да търсим решенията на конкретните проблеми. Човек трябва да има сериозна фантазия, за да открие в Закона за социалната помощ текстове, в които се говори за извеждане на деца от семействата. Няма нищо такова в този закон. Тези твърдения са един популизъм. По този закон има много строг контрол. Няма как да се говори и за кражба на средства по него", категоричен бе Минчо Коралски.

След бурни дебати избраха Деница Сачева за социален министър

Коментари

  1. 2019.12.03 | 17:29

    НАПРОТИВ СЛУЧАЕН Е, ЗАТОВА Я НАПРАВИХА МИНИСТЪР ЗА ДА ОБЕРЕ НЕГАТИВИТЕ

  2. 2019.12.03 | 17:00

    Лицето е представител на демократическия институт на САЩ. Много "умна и способна". Евала....

  3. 2019.12.03 | 16:49

    Никой от управляващите не е случаен. Всеки е соросоид, джендър и продажник. Особено последното качество е много важно. Никога няма да допуснат да управлява някой, който би направил нещо хубаво за България и българите.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет