Борисов: Министрите в кабинета не искат да работят с Бисер Петков, Деница Сачева ще е новият социален министър

  • 01 декември 2019 16:38

  • 5757
  • 79
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира голямата новина, че международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до "BBB/A-2" от "BBB-/A-3". "Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Чуват се изказвания на хора, които нямат понятие от тази тема. Устойчиво икономическо развитие. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II. Контрол върху банковата ни система. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният държавен дълг е с 6% пункта по-нисък", изброи премиерът.

"Изпълнили сме и продължаваме да изпълняваме препоръките", изтъкна той.

"Кредитните агенции споделят оценките за макроикономическото развитие на страната до края на тази година. Оценяват се положително всички структурни реформи за присъединяването на ИЕРЕМ 2", обяви по време на брифинга министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. "С това повишаване на кредитния рейтинг достигаме най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров", добави той.

"След голямата криза и фалита на КТБ ние успяхме не само да си върнем положителния кредитен рейтинг, но и да покажем на нашите партньори, че страната ни е стабилна в икономически план. Това дава и по-голяма сигурност за инвеститорите", коментира финансовият министър.

"Стандарт енд Пуърс е най-голямата международна рейтингова агенция. Този рейтинг отговаря на много атаки към на нас", обяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Най-големите специалисти казват по тази тема, че сме с по-добър рейтинг от всички на Балканите. Те казват, че имаме: "Устойчиво икономическо развитие без макроикономически дисбаланс", "Стабилен напредък по присъединяването към ИЕРЕМ 2".

"След голямата криза и фалита на КТБ ние успяхме не само да си върнем положителния кредитен рейтинг, но и да покажем на нашите партньори, че страната ни е стабилна в икономически план. Това дава и по-голяма сигурност за инвеститорите", коментира финансовият министър. "Стандарт енд Пуърс е най-голямата международна рейтингова агенция. Този рейтинг отговаря на много атаки към на нас", обяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Най-големите специалисти казват по тази тема, че сме с по-добър рейтинг от всички на Балканите. Те казват, че имаме: "Устойчиво икономическо развитие без макроикономически дисбаланс", "Стабилен напредък по присъединяването към ИЕРЕМ 2". Този напредък в ляво няма да го разберат, но това е посланието към нашите приятели в център-дясно", добави премиерът.

"Нетният държавен дълг е по-нисък с 6 процентни пункта по-малко. Разпространяваше се лъжа, че Бойко Методиев Борисов е загробил българите с дългове. Сега най-голямата агенция казва, че държавният дълг е по-нисък", каза още министър-председателят.

"Ниският дълг на държавния и частния център и излишъците осигуряват буфери на България при един външен финансов шок. Това показва, че сме едни добри стопани", разкри Борисов и допълни: "Фискалната позиция на България се е подобрила в последните няколко години. Затова когато се искаше оставката на Горанов, не се съгласих."

Премиерът каза още, че според рейтинговата агенция икономиката расте стабилно и се предвижда ръст от средно 3%. "Българският банков сектор е стабилен и печеливш. Това е по време на нашето управление, а по време на управление на БСП фалират банки", отсече министър-председателят.

Той цитира доклада на "Стандарт енд Пуърс", според който коалицията може да изкара пълен мандат. "Очакванията са безработицата да спадне до историческо ниско ниво от 4,4% през 2019 г. Това не го казвам аз, а специалистите по света. На хората това им е работата и взимат сигурно по 20-30 хиляди евро на месец за тази работа", поясни Борисов.

"Ще изпълним и ще продължаваме да изпълняваме препоръките в докладите. Не планирах да ходя на колиматичната конференция, но тя се превърна в едно голямо и важно събитие. Наложи се да отида, защото утре сутрин Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ни събира всички премиери спешно. Аз ще се опитам да защитя нашите въглищни централи. Но те казват, че трябва да помислим за качеството на живота, защото за 5-6 хиляди души ще се намери работа, но ние сме на първо място по смъртност заради мръсния въздух", обясни премиерът.

"Старите автомобили бълват отрова. Това изисква един дебат. Европа дава едва 9% от вредните емисии. Европа иска да е водеща и да е най-зелена и най-активна. Ако не се съгласим, в един момент ще ни принудят", категоричен е министър-председателят.

Премиерът Борисов обяви, че Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е ще бъде предложена за министър на мястото на отстранения Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . "Никой в кабинета не иска да работи с него", обясни Борисов. "Отговорността за правителството е моя, а не тяхна. Само аз назначавам министрите. Патриотите могат да дават предложения, но аз ги избирам. Много организации се обърнаха към нас, че това е правилно решение".

"Министрите в кабинета не искат да работят с него. Пет пъти съм му връщал оставката, но никой не иска да работи с него. Ако майките толкова си го харесват, като управляват да си го сложат за министър и готово", добави премиерът.

Той добави, че правителството обмисля как да намерят допълнително водоснабдяване за Перник, ако и през зимата остане такава суша. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска и оставката на областния управител на Перник Ирена Соколова. "В сряда ще има решение на МС, но аз съм й го обявил, казано й е, подготвили сме човек", заяви Борисов.

Той посочи и че е имало градове и области, които са били с по-тежък воден проблем, но са минали на режим, който сега е отменен и отбеляза, че заради изборите не са били предприети съответните действия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5757 79

Свързани новини

Коментари 79

Добави коментар
Честно казано

2019.12.01 | 23:00

79

Гн Министър Председателят Бойко Борисов започна от най трудното.От магистралите теса артериите вените най важните на човека и на държавата.Ще повиши и оправи пенсии и заплати,това е най лесното.Но най трудното си остава на гн Премиера Бойко Борисов,дасе оправи със червената отрова.Която нее спирала за секунда да трови държавата и най демократичното Правителство.И най важното е че Българският народ знае вечната идея на БСП да съсипе държавата и стореното от ПП ГЕРБ.Но Българският народ това никога няма да го позволи защото гн Бойко Борисов е нашият (БОГ) .

Erny

2019.12.01 | 21:35

78

Браво г-н Борисов винаги си бил точен и открит винаги България и Българския народ са стояли на първо място в твоите решения, затова народа Български те цени, обича и уважава. ти си нашият премиер, нашето днес, нашето утре и нашето бъдеще,обединител на нацията ни творец и строител на нова, безкрайно красива и чиста България. Стабилен Премиер - Стабилна България.

Ева Пешева

2019.12.01 | 21:34

77

Комунистите реват най-много като им спреш кранчето. Те не са свикнали да си изработват, а да взимат на готово. Браво на Бойко, че почна комунистите и започна да им взима бизнесите и паричките и имотите под носа. Евала.... Заставайте зад Бойко, ако искате възмездие от комунисти!!!
Никой друг до сега не го е правил, за това толкова много плюят по Бойко, ЗАЩОТО ВЗИМА ПАРИЧКИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ. МНОГО ГИ БОЛИИИИИИИИИИ :)

Ivan

2019.12.01 | 21:33

76

Ти “дрогарко“ би ли ми казала защо злобееш и точиш лиги,ако не си лично засегната от управлението на Борисов?!Ако е така,сподели точно защо присъстваш в сайта и защо съскаш?! Много съм любопитен??!!За мен лично всички,които го плюете сте два типа субекти.Първият тип сте крадци и далавераджии,които правителствата на ГЕРБ с последователната си политика ви притисна до стената и ви лиши от възможността да крадете и мародерствате на всички нива,като се почне от ДДС,всякакви далавери през митниците и се стигне до крадене и отклоняване на данъци от акцизни стоки!! Втория тип сте директни бандити ,локални и национални мафиоти,поръчкови изпълнители на убийства,разпространители на дрога,оръжия, търговия с проститутки и всякакви други гнусни начини за лесни свръхпечалби!И всичко това оглавено от бивши и настоящи тартори на ДС,КГБ и неБългарската Съветска Партия/БСП/!!!С една дума всички бандюги се обединихте в хор да клатите,охулвате и събаряте законно избраното правителство на ГЕРБ и Обединените Патриоти!! Имате органическа непоносимост към Борисов,каквато непоносимост имат вампирите към светлината на слънцето!!Просто изгаряте при условията на светлина и прозрачност,щото сте изчадия на ком.мафията,тоест на тъмнината и задкулисието!!

Боби

2019.12.01 | 21:31

75

Да живее Бойко Борисов!!!
Който го мрази под него да лази!!!

Erny

2019.12.01 | 21:30

74

Браво генерале.Вече думата на България се чува и ще се чува все повече. Доверието на България расте, благодарение на Бойко Борисов и правителството.
Бойко ще остане в историята с добро. ...Истински и непосредствен и същевременно дипломат,със собствения си стил и емоционалност. Във управлението на Г-н Борисов през тия години в които той управлява, България има лице. Ето и последния факт. Кога се е случвало, целия световен елит да дойде в България...Е, факт случи се. От тук на сетне България я очакват само по добри времена....

????

2019.12.01 | 20:21

72

А,с Вас ИСКАТ ли да работят,"другарЮ-господин" Борисов Бойко Методиев????

!!!!

2019.12.01 | 20:35

73

Неграмотник!!!

луди не приемат никъде

2019.12.01 | 19:59

67

Тоя е такъв мързеливец и толкова изпаднал, че даже в Сибир и Румъния не биха го приели. Просто защото е негоден.

А дали

2019.12.01 | 20:13

71

не биха го взели за общ работник на магистралата на века?

празнота

2019.12.01 | 20:01

68

Руски учени са открили огромна черна дупка в главата на този трол.

Дунав от едната страна 900лв от другата 610

2019.12.01 | 20:10

70

МРЪСЕН КОМУНИСТ си тикво,проста !!!

ура

2019.12.01 | 20:05

69

В Румъния 900лв. е минималната заплата тук е 610лв. !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини