Найденов: Реанимирана идея е създаването на военноморски координационен център във Варна

  • 28 ноември 2019 09:49

  • 556
  • 1
Найденов: Реанимирана идея е създаването на военноморски координационен център във Варна
© Булфото (архив)

Създаването на военноморски координационен център във Варна е реанимирана идея от 2015 г. или ново предложение, което не е публично изговорено. Това каза председателят на Центъра за изследване на отбраната и сигурността и бивш министър на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той припомни, че създаването на подобен комуникационен център е обявено през февруари 2015 г. и дори са започнати процедури по реализацията на територията на военно поделение край Варна, информира "Фокус".

Създаването на този център и на такъв в София се разглеждат като стъпки подобряващи логистиката на военните части на ООН в учения и тренировки, обясни той. Финансирането на центъра е било предвиждано по програма на НАТО и става дума за мрежа от комуникационни командни центрове на страните членки. Има разминаване между решенията от 2015 и настоящето, обясни той.

БСП пак нападна кабинета. Той няма бъдеще, твърдят левите

„По някакви причини намеренията и процедурите за създаване на центъра във Варна са били преустановени след месец февруари и решението за създаването му не е реализирано. Сега тази идея се реанимира и поднася на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като нова идея. Другото възможно обяснение е, че при вече създаден в годините 2015-2016 комуникационен център във Варна, сега без да е записано в рамката и без да е публично изговорено се предвижда нещо ново, допълнително и различно по отношение на техника, на личен състав и функции“, каза Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той допълни, че и в двата случая е необходим отговор от Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Калина Христова
556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Каунев

2019.11.28 | 17:25

1

Този пъпчивия натовец преди години беше областен управител в Хасково.Кабинета на областния е доста голям по размери и този беше опънал едно въженце на 2,5 метра пред бюрото си, което да спира посетителите, за да не отиват по близо до него.

Добави коментар

Водещи новини