Църквата: Държавата да защити традиционното семейство

  • 28 ноември 2019 07:48

  • 422
  • 3
Църквата: Държавата да защити традиционното семейство
© Булфото (архив)

Светият Синод настоя за оттеглянето на новите промени в Закона за социалните услуги. От Църквата смятат, че не е имало сериозно обсъждане на измененията, сред които има спорни текстове.

В своя позиция Светият синод казва, че е загрижен за съхранение на семейството и за възпитанието на децата в християнските ценности. Затова досега е заемало позиции и по Закона за закрила на детето, Закона за предучилищното и училищното образование, Истанбулска конвенция и Националната стратегията за детето 2019-2030 г.

Министър Петков категоричен: Усилията ни са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство

"Неотменно във всички тези свои становища Светият Синод призовава управляващите да се създаде такава законодателна уредба, която да защитава и укрепва традиционното семейство, да съдейства за преодоляване на демографския срив, ефективно да пази децата и жените от опасностите, на които могат да бъдат подложени. Всички досегашни позиции на Светия Синод се основават на учението на светата Православна църква, на нейното светоотеческо богословие, което произтича от Свещеното Писание и Свещеното Предание", посочват от Църквата.

Притесненията и този път са, че има предпоставка да се раздели детето от семейството си и създаването на модел, в който чиновниците и неправителствените организации ще имат неоснователно влияние при решаването на семейни проблеми.

Цялата позиция на Светия синод може да видите тук

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
422 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
.

2019.11.28 | 10:04

3

Айде светия синод да говори за нещата, от които разбира, а да не се меси в политиката. Всички разбират от всичко, дейба.

социопат

2019.11.28 | 08:24

2

Като няма държава,кой да защити семейството? Освен хората на масов протест,няма как иначе да стане.

pra

2019.11.28 | 08:12

1

правителството е проводник на чужди антибългарски интереси. служат на всякакви чужди содомити. продават и предават де що има български интерес, само и само да ги държат на власт.

Добави коментар

Водещи новини