Министър Петков категоричен: Усилията ни са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство

  • 26 ноември 2019 14:16

  • 450
  • 0
Министър Петков категоричен: Усилията ни са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство
© Булфото (архив)

Усилията на Министерството на труда и социалната политика винаги са били и ще продължават да са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство, да расте здраво, щастливо и подкрепяно.

Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  при откриването на тържественото заседание на Националния съвет за закрила на детето, посветено на 30-та годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, съобщиха от пресцентъра на МТСП. В изказването си той подчерта, че фокусът на политиките на Министерството на труда и социалната политика цели създаване на условия за равен достъп до основни права за всички деца. Най-важни са достъпът до здравни грижи и образование, но не по-малко съществени са и политиките за ранно детско развитие и ранна интервенция на уврежданията, закрила на личността на детето, закрила от всякакви форми на насилие, злоупотреба или експлоатация, право на детето свободно да изразява мнение по въпроси, които го касаят и други.

МТСП: Законът за социалните услуги е за равен достъп и повече възможности за хората

Конвенцията на ООН за правата на детето е висш международен документ, който не само провъзгласява правата на детето, но поставя пред държавите нелеката задача да създадат необходимите политики и условия, които да осигурят и гарантират равен достъп на всички деца до основни права чрез приемане на определени стандарти и правила, добави министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Отбелязвайки 30-тата годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, се откроява необходимостта още по-ясно и отчетливо да чуем гласа и посланията на децата и техните семейства, за да изградим сигурно, уверено и щастливо бъдеще за България, каза в заключение министър Петков.

В тържественото заседание участва и заместник-министър председателят Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. В изказването си тя подчерта, че България е утвърдила принципите на Конвенцията в Закона за закрила на детето, Семейния кодекс, Закона за предучилищното и училищното образование и Закона за здравето.

Назначават социални работници на по-висока заплата благодарение на европейски средства

В заседанието на Националния съвет за закрила на детето участваха още заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова, националният омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, заместник-министри на образованието и науката, спорта и културата, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
450 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини