Марешки предлага данъчните длъжници и неграмотните да не могат да гласуват

  • 13 ноември 2019 15:19

  • 975
  • 6
Марешки предлага данъчните длъжници и неграмотните да не могат да гласуват
© Novini.bg

Български граждани без завършено основно образование и тези с неплатени данъци и осигуровки да нямат право да гласуват. Тези предложения за промени в Изборния кодекс внесоха в парламента депутатите от ПГ на "Воля - българските родолюбци", съобщиха от пресцентъра на партията.

Според вносителите промените ще имат бързо и позитивно въздействие върху недостатъците на изборния процес. "Неграмотните граждани често стават жертва на контролиран и платен вот, нямат никаква представа за какво и за кого гласуват. Според нас, избирателите трябва да имат капацитета да гласуват осъзнато и информирано. Да завършиш поне осми клас е задължение на всеки български гражданин по Конституция. Ако трябва ще променим и нея, за да пресечем един път завинаги купуването на гласове", смята лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, цитиран от партийния пресцентър.

Марешки: Единственият недоволен от изборите е народът, защото отново е прецакан

Марешки е изразил мнение, че гражданите имат не само права, но и задължения и отказът да си изряден данъкоплатец, е отказ да участваш солидарно в обществения живот.

"В момента ти искат документ за платени данъци и осигуровки за какво ли не, а за толкова важно нещо като изборите - не. Затова трябват спешни промени", е коментирал Марешки.

Марешки: Наше задължение е да работим за интересите на българските граждани

От "Воля" предлагат още онлайн видеонаблюдение при броенето на бюлетините и попълването на протоколите, като по този начин всеки гражданин ще може през компютъра си да следи какво става в неговата секция и да упражнява граждански контрол върху процеса, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
975 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.11.13 | 19:18

6

Море не фанеме по една сопа па като ви подкараме сите говеда у тоя парламент начело с тиквения премиер .... Та ще видиш ти кой да гласува и кой не - мамето ви крадливо да е..а !

2019.11.13 | 18:04

5

e kak taka bre mareshki ta ako ne bglasuvat negramotnite cigani tvoiat guro i premier na ciganite nikoga niama da bade izbran za nishto.

2019.11.13 | 17:07

4

Абсолютно съм съгласен, като се добавят и всички, които не живеят в страната!

българия

2019.11.13 | 15:42

1

данъчните длъжници трябва да са в затвора а неграмотните мангали в колибите и никакво гласуване

в кои колиби -

2019.11.13 | 16:20

3

ОПОЖАРЕНИТЕ ЛИ...

бургас

2019.11.13 | 16:05

2

това никога ама никога няма да се приеме въпреки,че е самото олицитворение на справедливостта-по-скоро всички драпащи към власта вкупом ще подават оставки и ще бъдем със служебно правителство което да не може да вземе такова решение по конституция в продължение на 100 години отколкото да се случи по начин по който се предлага.да не говорим ,че никой нито европа нито сащ ще ни го позволят-нали по този начин ще им се провалят дългогодишните планове за ликвидиране на хилядолетният Български ген чрез циганизацията.европа и сащ от 30 години са инвестирали милиарди в възпроизвеждането на ромите и в згробване чрез бизнес-банки ,инфраструктора, непеота и вече са на финалната права да ни умъртвят буквално,че ще навлязат с войски ако трябва но няма да позволят да им провалим вече изпълненият план.

Добави коментар

Водещи новини