Дариткова: Не сме обсъждали темата "бъдещ председател на КПКОНПИ"

  • 13 ноември 2019 13:19

  • 276
  • 0
Дариткова: Не сме обсъждали темата "бъдещ председател на КПКОНПИ"
© Булфото (архив)

Не сме правили обсъждане по темата "бъдещ председател на КПКОНПИ". Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

Депутат от ОП: Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

Поводът за коментара са медийни публикации, в които се твърди, че настоящият главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е фаворит за поста на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/. В края на юли Народното събрание прие депозираната от Пламен Георгиев оставка в качеството му на председател на КПКОНПИ по повод скандала "Апартаментгейт".

Боян Магдалинчев: Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на КПКОНПИ

В началото на ноември депутатите одобриха процедурата и правилата за избор на председател антикорупционният орган, според които в 14 дневен срок от приемането им, народните представители и парламентарните групи, могат да внесат предложения за председател на КПКОНПИ в комисията за противодействие на корупцията към НС. Срокът за предложения е до следващата сряда - 20 ноември.

Последвайте канала на

БТА
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини