Депутат от ОП: Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

  • 13 ноември 2019 10:41

  • 278
  • 0
Депутат от ОП: Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ
© Novini.bg

Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в формално отговаря на условията за поста. Това каза народният представител от Обединени патриоти и председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев по повод информация, че Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ще оглави КПКОНПИ.

Прочетох за тази информация. Няма до този момент официално постъпило нито едно предложение от народен представител, от група народни представители или политическа партия в парламента за шеф на КПКОНПИ, каза Ячев. На въпрос дали Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в би бил подходящ кандидат, Ячев обясни, че не може да обсъжда качества на кандидат, който не е предложен.

Цацаров за Радев: Няма тъмен подтекст в отказа да подпише указ за Гешев

Депутатът обърна внимание, че не е участвал в преговори и не знае за такива за поста шеф на КПКОНПИ. ПГ на Обединени патриоти не е търсена за кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална такава. Все пак срокът е другата сряда, допълни още Ячев. Народният представител заяви, че в НФСБ не са обсъждали кандидатура.

Нормално е да бъде предложена от най-голямата политическа сила. Ако няма такива предложения, най-вероятно тогава ще коментираме в рамките на Обединени патриоти. На този етап не сме обсъждали кандидатура и имена, допълни още Борис Ячев.

Той изтъкна, че кандидатът за председател на Антикорупционната комисия може да бъде предложен и само от отделни народни представители, не от цяла парламентарна група. На въпрос дали смята в лично качество, че Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е подходящ за тази кандидатура, Ячев обясни, че той формално отговаря на условията.

Сотир Цацаров: Румен Радев просто изпълни Конституцията

Ако утре постъпи номинация или ако днес следобед, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждан. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като влезе по процедура, има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи, уточни още Ячев, цитиран от "Фокус".

Последвайте канала на

Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини